До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Квітучий сад: нова колекція Chanel Couture осінь-зима 2021/2022

Коли Віржіні Віар замислилася про нову кутюрну колекцію модного Дому Chanel, вона надихалася серією світлин модерністки Коко Шанель, одягненої в ретроспективні турнюри XIX століття і криноліни для світських костюмованих балів, які були в моді в 1930-і роки. На попередньому перегляді в студії Chanel на Rue Cambon Віар також розповіла про двох жінок-художниць, знамениту імпресіоністку Берту Морізо, невістку Мане, і кубістку Марі Лорансен, ключову постать культурного ландшафту паризької епохи джазу, чиї витончено розфарбовані роботи включають портрет наймолодшої ​​Коко Шанель. Дизайнерка зазначила, що у високій моді деталі є ключовим фактором навіть вишукані гудзики, які створені з мозаїки крихітних кольорових стразів й імітують картини художників, мають значення.

Chanel Couture

Ці мальовничі джерела натхнення переплелися в кутюрній колекції, що уособила легкість дотику. Віар була натхненна деякими воістину чудовими роботами великих вишивальних будинків Парижа, серед яких Lesage, Cécile Henri, Atelier Emmanuelle Vernoux і Atelier Montex, а також віртуозністю майстрів Дому Lemarié, що спеціалізуються на дизайні пір'я і квітів. Ці майстри вміло наслідували приклад імпресіоністів, створюючи невеликі твори мистецтва, що нагадують сади з квітучих троянд або бахрому з пелюсток жоржин. Як зазначила Віар під час попереднього перегляду у студії, неймовірний жакет-кардиган, створений майстрами Lemarié, був зшитий з пасом пір'я і потребував 2000 годин ручної роботи.

Реклама
Chanel Couture
Chanel Couture
Chanel Couture

Повітряний дух колекції продовжився у химерній манері Віар поєднувати пишні спідниці або навіть костюми, зроблені з "нового твіду", виткані з вузьких ниток різнобарвного тюлю і стрічок, з ніжними бюстьє з блідо-рожевого англійського брудері або крейдяного мережива з легким нижнім шифоном. Тим часом, тріо кремових брючних костюмів, стилізованих блискучими боа і доповнених зачісками з зухвалим плетінням стиліста Деміена Буассіно, натякають на естетику року.

Chanel Couture
Chanel Couture
У новій колекції знайшлося місце і для весільного образу, який завершив показ. На подіумі з'явилася Марґарет Кволлі в розкішній сукні з довгим рукавом з ніжного блідо-рожевого атласу і делікатній вуалі на обличчі, всипаній різнокольоровими блискітками, нагадуючи про довоєнну епоху модного Дому. Одна з таких вуалей зображена на ескізі 1930-х років, який зараз висить у студії Chanel.
Chanel Couture
Chanel Couture
Всю колекцію Chanel Couture осінь-зима 2021/2022 можна подивитися тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.