До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

З чистого аркуша: нова колекція Jacquemus осінь-зима 2022/2023

Дизайнер Симон Порт Жакмюс відомий незвичайними локаціями для своїх модних шоу – лавандове поле в провансальському селі Брамежан, пляж на Гаваях, а цього сезону він заманив модну публіку в соляні гори парку Камарг на півдні Франції, щоб представити нову колекцію осінь-зима 2022/2023. Величезне біле поле було оточене мінеральними горами, а подовжені лави, на яких сиділи гості, вирізали вручну із солі.

Jacquemus осінь-зима 2022/2023

Між соляними горами Жакмюс проклав подіум, що спускався схилом пагорба. Моделі сходили з вершини гори, їхні шлейфи тремтіли на вітрі, а тюлеві вуалі майоріли, мов хмари, і мали вигляд статистів у костюмованій версії "Дюни" Карла Лагерфельда. "Я працював над колекцією з нав’язливою ідеєю почати заново з нуля, як з білої сторінки", – сказав дизайнер після показу. Колекція дістала символічну назву "Le Papier", адже вихідною точкою під час її створення слугував чистий аркуш паперу й роботи скульптора Альберто Джакометті.

Реклама
Jacquemus осінь-зима 2022/2023
Jacquemus осінь-зима 2022/2023
Jacquemus осінь-зима 2022/2023

Жакмюс змінив яскраво-рожеві відтінки його недавніх колекцій на більш природну та нейтральну колірну гаму. Колекція була побудована на палітрі білого, кремового, бежевого, шавлієвого й коричневого кольорів. Його майбутнє весілля, яке має відбутися за два місяці, також надихнуло дизайнера: шоу почалося з того, що дві моделі обіймалися й танцювали, а сама колекція була наповнена довгими вуалями, спідницями з тюлю й нитками ніжних квітів, що звисали з вух.

Jacquemus осінь-зима 2022/2023
Jacquemus осінь-зима 2022/2023
Jacquemus осінь-зима 2022/2023

Моделі з’являлися майже як міражі на вершині соляного пагорба — крихітні фігурки на відстані повільно наближалися до глядачів під дисонансні звуки синтезаторної музики. Жакмюс завжди вмів заявити про себе за допомогою незвичайного крою й форми. Дизайнер використовував тюль для створення обтислих драпувань на сукнях, скромних у своєму білому кольорі, але не у своїй прозорості. Інші образи були в його фірмовому стилі: з ефектними вирізами, що оголюють тіло, спокусливими тонкими зав’язками, ременями й переплетеннями, складносурядними силуетами або крихітними бралетами, що ледве прикривають груди. Розкішні бальні спідниці, одягнені поверх штанів, і невеликий вибух білого тюлю збоку на чорному смокінгу додали колекції драматизму.

Jacquemus осінь-зима 2022/2023
Jacquemus осінь-зима 2022/2023
Jacquemus осінь-зима 2022/2023

На подіумі також з’явилися: блейзер у стилі 1980-х із широкими плечима й поясом з петлею, куртка з відкритими плечима у формі крил та верхній одяг, подібний до хмар. Штани-карго й дублянки дизайнер запропонував для чоловіків, додавши безтурботного духу за допомогою нових кросівок Humara, розроблених у співпраці з Nike. Жінкам Жакмюс пропонує вибирати спідниці з драпуванням у парі з укороченими сорочками, силуетні трикотажні костюми, сукні, що майорять на вітрі, та куртки з накладними об’ємними кишенями. "Я хочу бути ім’ям свого покоління", – сказав дизайнер після показу, маючи на увазі, що хоч які великі посади у світі моди будуть йому доступні, він працюватиме на Jacquemus.

Всю колекцію Jacquemus осінь-зима 2022/2023 дивіться тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.