До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень високої моди в Парижі: Viktor & Rolf і Maison Margiela

Viktor & Rolf і Maison Margiela вирізнилися на Тижні високої моди в Парижі свідомим підходом до створення колекцій і строгим дотриманням головного тренду – сталого розвитку.

Viktor & Rolf

З 2016 року Віктор Горстінг і Рольф Снорен почали використовувати власні залишки тканин для створення нових вбрань от-кутюр. Оскільки цей інвентар майже повністю використали, вони звернулися до архіву зразків, надісланих постачальниками, які вони ніколи не викидали. Але як перетворити всі ці маленькі зразки на колекцію? Відповідь: печворк – техніка, більше пов'язана зі скромним ремеслом і виготовленням одягу своїми руками, ніж з високою модою.

Реклама
Viktor & Rolf Couture весна-лето 2020
Viktor & Rolf Couture весна-лето 2020

Дещо юнацький модельний ряд Viktor & Rolf складався з ретельно продуманих суконь. Дизайнери, здавалося, менше турбувалися про концепцію і воліли "робити більше з меншими витратами". Сукні максі з квітковими орнаментами і міні – в парі з накидками: незважаючи на обмеженість у матеріалах, дизайнери знову представили об'ємні й пишні моделі.

Viktor & Rolf Couture весна-лето 2020

Переглянути всю колекцію Viktor & Rolf Couture весна-літо 2020.

Maison Margiela

Джон Гальяно прийняв виклик нашого часу зі сталого розвитку в новій кутюрній колекції Maison Margiela сезону весна-літо 2020. Для дизайнера, який почав свою кар'єру з лінії, присвяченої Французькій революції, це шоу стало втіленням його ранніх принципів, піднесених у XXI столітті, – повстанням проти марнотратства і надмірного споживання.

Maison Margiela Couture весна-лето 2020
Maison Margiela Couture весна-лето 2020

Велика частина колекції виконана з перероблених тканин. У модному Домі Гальяно розповів, як він і його команда вирішили, що "в світі забагато одягу". Його помічники шукали матеріали для вбрань у доброчинних магазинах, а тоді давали їм нове життя. Шматочки буржуазних шовкових суконь-сорочок, простирадла або нейлонові штори з рожевого і абрикосового шифону – всі неймовірні навички Гальяно з оцінювання і зміщення балансу об'ємів і кольорів у новій колекції були цілком присутні.

Maison Margiela Couture весна-лето 2020

Переглянути всю колекцію Maison Margiela Couture весна-літо 2020.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.