До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найсміливіші мами у світі: історії Фагота, Микити Добриніна та Колі Сєрги з нагоди Дня Матері

Українські мами мають найбільші серця – і сьогодні саме їх справедливо називають найсміливішими матерями у світі. Одного дня замало, щоб висловити подяку та гордість, тому ювелірний дім SOVA святкує День Матері цілий місяць. У травні SOVA перераховують частину коштів від продажу кожної прикраси, щоб зібрати святкові кошики мамі, чий син чи донька наразі не можуть привітати її особисто, адже боронять свободу України. Отримати подарунок може кожна мама захисника чи захисниці. Для цього потрібно заповнити спеціальну анкету на сайті. Благодійну ініціативу підтримали і зірки та їхні мами.

Коля Сєрга та його мама Інга Миколаївна

Поезія й пісні музиканта та телеведучого полонили серця тисяч прихильників у соціальних мережах і надихають своєю відвертістю та глибиною думки. Зараз Коля Сєрга разом зі своїми побратимами обороняє Одесу від російських окупантів.

Реклама

Фото з особистого архіву Колі Сєрги
Фото: @gera_gubanov

Коли народився Коля, я ще вчилася на четвертому курсі в Інституті. Звісно ж, мені доводилося поєднувати материнство з навчанням. Він був дуже активною дитиною, і мені завжди потрібно було знаходити, чим можна його зайняти. Він дуже любив роздивлятися журнали, любив природу й тварин і цікавився всім, що його оточує. Навіть розвивався набагато швидше як на свій вік. Рано пішов і відразу ж набив ніс. (Сміється).

Фото з особистого архіву Колі Сєрги

З молодшим братом Ростиславом Коля мав особливий зв’язок. Брат став його першим глядачем і слухачем, вони майже одночасно почали говорити й більше не переставали постійно щось обговорювати. Навчання Колі давалося легко. Вже з 5 класу він почав писати гарні вірші, був активним на різних гуртках, але якщо йому хотілося покинути це заняття – я не була проти й ніколи не примушувала "ходити до кінця". Коля завжди робить тільки те, що йому подобається та до душі. Навіть зараз. Його просто неможливо змусити щось робити. Він постійно змінює різні заняття й успішний у них. Мені здається, в цьому йому допомагає його сильна інтуїція.

Коля Сєрга зі своїми батьками

26 лютого в місті почало "гриміти", і Коля сказав, що він точно не ховатиметься в підвалі, а піде в ЗСУ. Я ще не могла повірити в реальність, але хлопці зреагували швидко й відразу пішли до військкомату. Із сином у нас особливий зв’язок, ми постійно спілкуємося. Коля навіть зараз, під час війни, знаходить час заїхати в гості.

Коля Сєрга з братом Ростиславом

Зараз Коля не тільки служить у ЗСУ, а й волонтерить. Брат Ростислав служить у частині поряд з Колею, тато хлопців також пішов добровольцем. У перші дні війни Коля з друзями створив Telegram-канал психологічної допомоги ПсихБатальйон. Це незалежна волонтерська співдружність психологів-фахівців різних напрямів та країн світу. Там можна отримати першу безплатну психологічну допомогу в кризових ситуаціях під час військових дій. Нині цей канал дуже популярний.

Перше, що я б хотіла після перемоги, то це онуків. Тут у нас з Колею думки збігаються, чому я тішуся. Хочу, щоб з моїми хлопцями були ті жінки, які підтримуватимуть їх і перейматимуться за них як я. Родина – найважливіше, що може бути.

Микита Добринін та його мама Олена Миколаївна

Телеведучий, блогер та учасник девʼятого сезону шоу "Холостяк" з перших днів війни служить у теробороні.

Фото з особистого архіву Микити Добриніна

З дитинства Микита був дуже активною дитиною, постійно прагнув допомагати, повторювати за мною. Ми навіть ліпили вареники, коли йому було близько року. У школі почав проявлятися його артистизм: він був ведучим різних заходів, а також редактором шкільної газети. Микита ніколи не дозволяв нікому ображати дівчат, тому в класі він був справжнім захисником для однокласниць.

Микита Добринін з мамою Оленою Миколаївною

Уже тоді він сказав мені, що хоче бути артистом, а я, звісно ж, підтримала його вибір. З 9 класу Микита працював на місцевому радіо й дуже переймався, що поки не має змоги там заробляти. Я завжди казала, що гроші – не головне, а досвід, який він там отримає, стане для нього неоціненним. Так і сталося. Після школи Микита вступив до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича на факультет журналістики, який закінчив з відзнакою.

Олена Миколаївна

Пам’ятаю, як він запросив мене на свою першу роботу в Києві на радіо. Тоді він познайомив мене зі своїми новими колегами, показав, як влаштована радіостудія. Я неймовірно пишалася й знала, що на мого сина чекає блискуче майбутнє, якого він так прагне. До того ж я завжди говорила сину, що його мають не тільки чути, а й бачити. І вже за кілька років він став ведучим на музичному телеканалі М1. Участь сина в реаліті-шоу "Холостяк" на СТБ стала для мене несподіванкою, адже я не вірила в щирість цього проєкту. Але в нашій родині є правило "Поговорімо", а Микита має дар переконання. Він пояснив, наскільки для нього це важливо, і я підтримала сина. А потім дізналася, що я разом з дідусем Микити також будемо причетними до проєкту. (Сміється). Дуже рада, що синові вдалося мене переконати, адже наша родина стала більшою і головна нагорода за це – онук Лев, якого я безмежно люблю.

Фото з особистого архіву Микити Добриніна

З початком війни, мабуть, кожен навчився ще більше цінувати час, який проводить з рідними. Наша родина стала ще дружнішою. Якийсь час Дарія, дружина Микити, з батьками гостювали в нас і це допомогло ще більше відкритися одне одному. Микита до вторгнення росії в Україну вже мав досвід поводження зі зброєю і навіть військове звання, а тому відразу записався в територіальну оборону. Ми домовилися, що листуватимемося повідомленнями в месенджері, до того ж він часто телефонує й навіть приїжджав у гості в Чернівці з дружиною та онуком Левчиком.

Перше, що я хочу зробити після війни, – зібрати разом усю родину за величезним столом. Тепер це найдорожче, що може бути!

Олег Михайлюта (Фагот) про свою маму Аллу Миколаївну

Лідер гурту ТНМК Олег Михайлюта (Фагот) з перших днів війни долучився до лав ЗСУ й боронить Київ від російських окупантів. З нагоди Дня Матері артист поділився з нами щирими спогадами про маму, якої, на жаль, вже немає з нами.

Фото з особистого архіву Олега Михайлюти

Найбільша сміливість моєї мами проявилася в тому, що вона наважилася віддати мене до музичної школи. Я потім усвідомив, що вона й сама хотіла музикувати, адже мала гарний голос та любила співати. Мама народилася в 1941 році, під час Другої світової війни, і захоплюватися музикою тоді було не зовсім доречно. А от з моєю допомогою вона зуміла втілити свою мрію. Мені здається, що це досить сміливий вчинок.

Олег Михайлюта з мамою Аллою Миколаївною

Колись я прийшов із занять з віолончелі й заявив, що я кидаю музику, адже далі так не можу. Тоді мама вирішила перевести мене на фагот. Тому я завдячую своєю музичною кар’єрою саме мамі. Вона ходила на всі мої концерти, сценки та постійно підтримувала мене. Розуміла ще з дитинства, що я буду артистом. Мені здається, її це тішило.

Фото з особистого архіву Олега Михайлюти

У дитинстві я був різним, як усі діти. Можна навіть сказати був "маминим хлопчиком", хоч і вперше спробував палити в 5 років, і мені не сподобалося. Тоді брат здав мене мамі, за що мені добряче попало. Мама була впертою і, мені здається, що це було досить прикольно. Коли я запитував її, чи уявляє вона собі, що може зробити щось не так, або неправильно, вона мені серйозно відповідала: "Ні. Я все роблю так, як треба". (Сміється).

Олег Михайлюта з мамою Аллою Миколаївною

Вона була мудрою. Нині в моїй голові часто спливають її різні цитати. Найбільше запам’яталося її фраза: "У кожному жарті є частка жарту". Це правда. Пам’ятаю той момент, коли мама вже довго хворіла. Мені треба було поїхати на день і я дуже просив її дочекатися мене. І вона дочекалася. Я приїхав і востаннє взяв її за руку. Думаю, тоді вона була щасливою.

Проєкт створено з ініціативи ювелірного дому SOVA та за підтримки Спілки жінок України.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.