До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 модних брендів з Австралії, які любить Меган Маркл

Австралія розташована так далеко від традиційних центрів моди, що здається, наче місцеві дівчата носять тільки купальники, джинсові шорти, ковбойські чоботи, і зовсім не цікавляться модою. Насправді далекий континент поставляє на світовий ринок чимало по-справжньому цікавих марок. Нову хвилю цікавості до них спричинила герцогиня Сассекська, яка під час свого 16-денного турне по Австралії і Океанії не раз обирала саме місцеві бренди. Vogue.ua вибрав головні з них.

Меган Маркл у сукні Zimmermann
Zimmermann

Бренд Zimmermann заснованули 1991 року в Австралії сестри Ніка і Сімона Ціммерманни, які хотіли за допомогою одягу передати стиль життя і дух життєрадісної і сонячної Австралії. Перший повноцінний показ бренду Zimmermann відбувся в межах Австралійського тижня моди в Сіднеї 1996 року, тоді сестри вирішили показати свої купальники серед брендів звичайного одягу, і, тим самим, зробили міні-революцію.

Реклама
Zimmermann осінь-зима 2018/19

Після показу байєри універмагу Harvey Nichols замовили всю колекцію без залишку, і це відкрило для Zimmermann двері у великий модний світ. До речі, за дизайн купальників Ніка і Сімона отримали 1999 року спеціальну премію, яку вручали в межах Австралійського тижня моди. З 2014 року сестри показують свої колекції на Тижні моди в Нью-Йорку, а їх ніжні сукні з шовку і мережива любить одягати герцогиня Сассекська.

Zimmermann осінь-зима 2018/19
Zimmermann осінь-зима 2018/19
Martin Grant

Ще один австралійський бренд, про який не забула Меган Маркл під час свого турне по Австралії і Океанії. Засновник і головний дизайнер бренду Мартін Грант народився в Мельбурні, а першу колекцію створив у 16-річному віці (1982 року). Уже 1988 року Гранта визнали найкращим молодим дизайнером, але після першого успіху він вирішив вивчати скульптуру, що робив чотири роки у Victorian College of Arts, і лише 1992 року повернувся у моду і створив свій бренд, а перше ательє відкрив у Парижі на Монмартрі.

Martin Grant Resort 2019

Незважаючи на скромність і закритість, на рахунку Гранта співпраці з іншими модними брендами, такими, як Barney's Private Label, Agnona і Moncler. Також австралійська авіакомпанія Qantas запросила Гранта розробити для їх екіпажів форму. Презентація відбулася в Сіднеї, а на захід прилетіла ще одна австралійка Міранда Керр. Зараз у вбраннях Martin Grant можна побачити Кейт Бланшетт, Жюльєт Бінош, Тільду Свінтон, Блейк Лайвлі, Камерон Діаз, Кейт Гадсон, Єву Лонгорію і навіть Королеву Йорданії, Ранію.

Martin Grant Resort 2019
Camilla and Marc

Біла бавовняна сукня з корсетом, в якій Белла Хадід проводила дозвілля в Монако цього літа, і чорний жакет з атласними лацканами, в якому Меган Маркл з'явилась на молодіжному форумі Співдружності націй – справа рук брата і сестри Камілли Фріман-Топпер і Марка Фрімана, які створили свій модний бренд Camilla & Marc 2003 рооку. Як справжні австралійці Камілла і Марк не змогли оминути увагою купальники, тому 2007 року додали лінію Camilla & Marc Beachwear.

Марк Фріман і Камілла Фріман-Топпер

Спочатку Марк вивчав машинобудівний бізнес, тепер же займається фінансовою стороною бренду. Камілла отримала освіту за спеціальністю "Дизайн" у Сіднейському Інституті Дизайну, а згодом виграла стипендію для участі в престижній Accademia Italiana Arte у Флоренції (Італія). Дизайн і естетична картинка Camilla & Marc – зона їх відповідальності. Серед прихильниць бренду: Крістен Стюарт, Кейт Босуорт, Кірстен Данст і Роуз Бірн.

Белла Хадід у сукні Camilla and Marc
Manning Cartell

Сестри Шеріл, Ванесса і Габріель Меннінг, заснували модний бренд 2005 року і назвали його на честь свого рідного брата. Сімейний бізнес, маркований акредитацією Ethical Clothing Australia, дизайнери побудували на використанні виключно місцевих ресурсів, щоб підтримати австралійське виробництво і легку промисловість. Етичне ставлення до моди Manning Cartell дуже цінують Марго Роббі, Амаль Клуні, Джессіка Біл, Белла і Джіджі Хадід.

Manning Cartell
Natalie Marie Jewellery

Засновник бренду і головний креативний дизайнер, Наталі, родом з Великобританії, але 2007 року переїхала до Сіднея і закінчила місцевий університет з дипломом бакалавра за спеціальністю "Витончені мистецтва", а потім вивчала "Ювелірні вироби і предмети" в Сіднейському коледжі мистецтв. Свою першу колекцію Наталі створила 2012 року, як розповідає дизайнер, вона творить "з пристрасті до красивих предметів і природної краси ручної роботи". Всі прикраси виробляють вручну у студії Natalie Marie Jewellery в Сіднеї. До речі, під час свого першого турне по Австралії Меган Маркл одягала прикраси Natalie Marie Jewellery під час візиту до невеличкого міста Даббо.

Перстень Natalie Marie Jewellery, золото, кварц
Перстень Natalie Marie Jewellery, золото, кварц, діаманти

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.