До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Маска: фотопроект Bob Basset і Ganor Dominic

Українська студія Bob Basset відома масками і скульптурами зі шкіри, про які модний світ дізнався 2010 року. Тоді Ріккардо Тіші замовив у студії маски для чоловічого показу Givenchy весна-літо 2011, а в жовтневому номері Vogue Homme вийшла фотоісторія з їх об'єктами стиліста Паноса Япаніса і фотографа Віллі Вандерперре. Сьогодні носибельні аксесуари Bob Basset зустрічаються у фотозвітах Burning Man і Тижнів моди, арт-об'єкти гастролюють по виставках від Нью-Йорка до Гонконгу, а співзасновник студії Сергій Петров влаштовує хуліганські проекти зі стріт-арт художником Гамлетом Зіньковським.

Бренд взуття Ganor Dominic впроваджує 3D-скульптури зі шкіри у дизайн взуття. З 2015 року його шиє в Італії за ескізами дизайнера, яка живе в Лондоні і навчалася на факультеті дизайну взуття в Коледжі моди при Університеті мистецтв UAL.

Реклама

Крім теми скульптур і масок, всіх об'єднує географія. Художник Сергій Петров, який створює об'єкти Bob Basset, і засновник Ganor Dominic, – родом з Харкова. Втім, один про одного вони дізналися завдяки Instagram, і з цієї нагоди зробили спільний проект. Для фотопроекту відібрали маски Bob Basset і знакові фасони Ganor Dominic – гранжеві черевики в мінімалістичному прочитанні і гладіаторські чоботи з тисненням по шкірі.

"Мене підкупила якість", – розповідає Сергій Петров, який за 20 років роботи зі шкірою вивчив матеріал так досконало, що досяг дзенської досконалості "ідеально вилизаного краю" шкіри або придумував новий об'єкт протягом кількох років. – "Ми використовуємо техніки об'ємного і сліпого (що створює ефект вдавленого малюнка) тиснення по шкірі".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.