До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сучасний класик: Maison Margiela Couture осінь-зима 2020/2021

Джон Гальяно пообіцяв, що його відеопрезентація колекції Maison Margiela Artisanal осінь-зима 2020/2021 — тривалістю в 50 хвилин — буде подібна до трилера, і дотримав своєї обіцянки. Недосвідченому глядачеві доведеться поморочити голову над кожною сценою, щоб зрозуміти, що дизайнер мав на увазі в кожній з них.

Maison Margiela Couture осень-зима 2020/2021
Maison Margiela Couture осень-зима 2020/2021

Натхнення для нової колекції Гальяно шукав у класичних мотивах та іпостасях: Вацлаві Ніжинському, портреті Гледіс Дікон, герцогині Мальборо, величних красунях Прекрасної епохи. Загалом Гальяно повернувся до тем 1980-х і виникнення руху New Romantic.

Реклама
Maison Margiela Couture осень-зима 2020/2021
Maison Margiela Couture осень-зима 2020/2021

За допомогою документального відеоряду, що його режисер Нік Найт отримав через камери спостережень, безпілотники й дзвінки Zoom, ми побачили, як дизайнер організовує кожен крок процесу. Під час брифінгу команди Гальяно провів зв’язок між скульптурами жінок у драпованому вбранні XIX століття й подіумними світлинами з його власної колекції Fallen Angels 1986 року.

Гальяно повів членів свого ательє в інтенсивні сеанси драпування, кругового крою та закріплення шифонових суконь: "найвища форма пошиття", як він радісно заявив. Якоїсь миті процес набув балетних мотивів: у колекції з’явилися ніжні шифонові легінси й балетки перетворилися на туфлі Tabi-ballet.

Як і завжди, одяг Maison Margiela Couture вийшов чудовим — відповідно до провокаційного й сміливого бачення Гальяно. Водночас для створення моделей використовували перероблений вінтаж з різних архівних колекцій. З новою кутюрною колекцією Гальяно визначає кутюр як одяг, призначений не тільки для багатих, а і як процес переосмислення вже наявного в історії модного Дому.

Переглянути всю колекцію Maison Margiela Couture осінь-зима 2020/2021.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.