До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Квітучі каштани: BOBKOVA представляє нову колекцію весна-літо 2023

Український бренд BOBKOVA представив нову весняно-літню колекцію, яка розповідає про свободу самоідентичності, українські традиції та ремесла, під час Тижня моди в Берліні. Показ пройшов за підтримки UFW в рамках ініціативи Support Ukrainian Fashion, що спрямована на просуваня українських дизайнерів за кордоном.

Квітучі каштани на Хрещатику – ключовий візуальний образ для української дизайнерки, яка присвятила свою палітру кольорів цьому символу Києва. Відтінки вершково-білого, олійно-жовтого, блідо-рожевого на тлі горіхового, обпеченої глини та смарагдового передають ідею відродження рідної землі, тоді як металеві тони хрусткого срібла метафорично говорять про загартовану сталь українського духу.

Реклама

У новій колекції бренд BOBKOVA повертає стилістичні гіти епохи ранніх 2000-х. Утилітарна спідниця з низькою посадкою на кнопках, широкі штани на регульованих гумках у комплекті з еластичними боді по фігурі, сукні-пачки з низькою талією та верхом-бюстьє, довгі напівпрозорі трикотажні сукні – знакові для бренду речі, наявні в усіх колекціях упродовж десятиріч.

Основою колекції є фірмовий архітектурний мінімалізм Крістіни Бобкової, натхнений строгим кроєм у японській традиції. Сарторіальні костюми зі штанами або спідницею та сорочки оверсайз у спокійних відтінках стають базою колекцій бренду із сезону в сезон. Яскравий приклад – об’ємна сукня-пончо, зручна, рафінована й багатофункціональна.

Дизайнерка студіює традиційні українські ремесла, аби запропонувати змістовні аксесуари. Для цієї колекції вона відродила старовинні техніки створення декоративних намистин за допомогою випікання в печах на Тернопільщині. Намистини, прикрашені наївними мотивами, використовувалися в шовкових і бавовняних текстильних поясах ручної роботи та сережках. Козацькі черевики-сліпери також натхнені національним костюмом та зроблені вручну в Україні.

Цього сезону бренд розпочинає важливу співпрацю з Chris Bader, екосвідомим брендом сумок з Південної Німеччини. Маючи 150-річний досвід роботи зі шкірою як дубильники, родина Бадер привнесла свою експертизу й концепцію локального sustainable-виробництва в нову лінію повсякденних сумок Chris Bader x BOBKOVA.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.