До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Квіткові ілюзії: нова кутюрна колекція Schiaparelli

У Парижі стартував Тиждень високої моди, що, з одного боку, може мати абсолютно безглуздий вигляд, зважаючи на хаос у навколишньому світі, а з іншого – це можливість хоч трохи втекти від реальності. Відкрився він якраз такою втечею у квіткові фантазії Даніела Роузберрі на шоу Schiaparelli Couture.

Schiaparelli Couture

Ця колекція стала передмовою до масштабної виставки, присвяченої Ельзі Ск’япареллі, що відкривається 6 липня в Парижі. Однак Роузберрі не став дослівно цитувати гіти минулого, він знайшов вишуканіший спосіб. Сполучною ланкою між епохами в його руках стали силуети від 1930-х до 1980-х, які він щедро приправив уже власним джерелом натхнення цього сезону – квітами. На дизайнера великий вплив справила книга Керолайн Рем "Пристрасть до квітів", що була настільною в його бабусі. Тож дитячі спогади й подарували цій колекції відчуття теплоти та "творчої невинності", попри всю складність вибраних технік.

Реклама
Schiaparelli Couture
Schiaparelli Couture
Schiaparelli Couture

Також квіти стали даниною пошани дизайнерові Крістіану Лакруа, з легкої руки якого й почалося відродження бренду у 2013 році. Відчувається в колекції і любов Лакруа до немов виточених силуетів, що захопили моду в 1980-х, коли його зірка горіла особливо яскраво. Даніель Роузберрі представив низку ідеально скроєних образів із чорного оксамиту, які точно невдовзі продемонструють на червоних доріжках найсміливіші леді.

Schiaparelli Couture
Schiaparelli Couture
Schiaparelli Couture
Schiaparelli Couture
Schiaparelli Couture

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.