До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Звернення до Риму: колекція Fendi Couture осінь-зима 2021/2022

Кім Джонс дебютував у минулому сезоні зі своєю першою кутюрною колекцією для Fendi, де простежувався перехід з Англії до Італії, через вивчення літературних посилань і романів. Дизайнер продовжив цю мрійливу, але драматичну нитку і в цьому сезоні осінь-зима 2021/2022. "Просто дивлячись на Рим, можна безперервно надихатися", захоплювався він у Zoom. Джонс представив фільм режисера Луки Гуаданьїно, в якому взяли участь супермоделі Кейт Мосс, Крісті Терлінгтон і Ембер Валлетта, ковзаючи у сповільненій зйомці мінікопією Палацу італійської цивілізації, в якому розташована штаб-квартира Fendi.

Fendi Couture

В епоху соціальних мереж, коли великі красиві сукні стають вірусними, напрямок, який Джонс обумовив для Fendi, втілює популярне розуміння високої моди як чогось, що можна легко ідентифікувати: сміливі силуети бальних суконь, розкішний декор і відомі обличчя. "Ми з оптимізмом ставимося до можливості правильно спілкуватися. Я подумав, що наразі хороший момент, щоб говорити це", сказав дизайнер, за тиждень до своєї цифрової прем'єри під час телефонного дзвінка з Риму пояснюючи свою увагу до вечірнього одягу. За словами Джонса, клієнти кутюрної лінійки "йдуть у Fendi по щось екстравагантне".

Реклама

Fendi Couture
Fendi Couture

"Стародавній Рим, середньовічний Рим і сучасний Рим водночас" так Джонс резюмував праці поета і кінорежисера П'єра Паоло Пазоліні, що знайшло відображення в його підході до колекції. Тканини і текстури образів нагадували будівлі і тротуари Риму, традиційна мозаїка читалася у фактурних жакетах, верх мереживного вбрання зроблено у формі фігурної капітелі, прикраси повторювали форми амфор і колон, а туфлі на підборах зроблено у вигляді арок Квадратного Колізею.

Fendi Couture
Fendi Couture
Fendi Couture

Джонс сканував сукні середини 1800-х і 1920-х років для створення жаккардів, які спочатку розрізали на частини, а потім розшивали кришталевими намистинами. Жолуді, квіти та інші ботанічні мотиви були вигравірувані технікою інтарсія на вузьких денних сукнях, вечірніх образах без бретелей і пишних бальних убраннях. Майстерність Кіма Джонса в декоративних аспектах високої моди дозволила йому домогтися таких привабливих ефектів, як вишивка пелюстками по всьому периметру об'ємної сукні Кейт Мосс або мармурове покриття облягаючої сукні Ембер Валлетти.

Fendi Couture
Fendi Couture
Fendi Couture
Fendi Couture

Всю колекцію Fendi Couture осінь-зима 2021/2022 дивіться тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.