До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Київ став "почесним громадянином" Парижа

Мерія Парижа одностайно проголосувала за надання столиці України "почесного громадянства". Цей статус було присвоєно місту вперше в історії. Про це повідомила мер французької столиці Анн Ідальго 22 березня на своїй сторінці у Twitter. Вона написала: "#ConseilDeParis одностайно проголосував за почесне громадянство міста Києва. Цією відзнакою, яка вперше присуджується місту, Париж відновлює дружбу та підтримку української столиці, яка нині бореться за свою свободу". Ідальго також зазначила, що мерія одностайно проголосувала за екстрену допомогу в розмірі 1 млн євро на користь організацій, які працюють над розміщенням українських біженців у Парижі.

Раніше низка європейських держав робила різні кроки, щоб висловити свою підтримку Україні після повномасштабного вторгнення Росії. У латвійській столиці Ризі ділянка вулиці Антоніяс між бульваром Калпака та вулицею Миколи Реріха тепер перейменована на вулицю Незалежності України (Ukrainas neatkarības iela). Тим часом у Вільнюсі перейменували безіменний провулок, де розміщується російська дипмісія, на вулицю Героїв України, а Албанія перейменувала вулицю в Тирані, де розташовані посольства Росії та України, на вулицю Вільної України. Також чеське місто Пльзень перейменувало одну з центральних вулиць на Українську та перерахувало 1 млн чеських крон (близько €39 тис.) на допомогу ЗСУ.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.