До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Good Morning, Vogue: як Віржині Віар трансформує бренд Chanel

Chanel — це чарівне ім’я у світі моди. Логотип бренду у вигляді подвійної літери C відомий у всьому світі й не потребує представлення. Не потребують його і "шанелізми": знакові стьобані сумки, камелії або цифра 5. У новому випуску програми Good Morning Vogue до Анни Вінтур і Геміша Боулза приєдналися Софія Коппола, Інез Ван Ламсвеерде, Вінуд Матадін та інші гості. В епізоді вони розшифровували коди модного французького Дому, що їх дотримувала засновниця Габрієль Шанель, Карл Лагерфельд і сповідує нинішня креативна директорка Віржині Віар.

 Виржини Виар в финале шоу Chanel весна-лето 2019 Віржині Віар у фіналі шоу Chanel весна-літо 2019

"Chanel — це окремий світ", — зазначає Ван Ламсвеерде. Цей світ завжди віддзеркалював вишуканий смак засновниці Дому, яка була його найкращою моделлю. Коко почала свій шлях у світі моди як модистка. Уже в 1920-х Шанель змінила уявлення про жіночу моду, представивши прості сукні й жакети з трикотажу (тоді нечувана тканина для haute couture), у яких жінка могла легко жити, любити, ходити на обіди й танцювати. Коли Шанель знову перезапустила свій бренд у 1953 році, закривши його під час війни, її костюми з твіду з декоративним оздобленням і ланцюгами низом знову стали зразком шику.

Реклама
 Виржини Виар в финале шоу Chanel Haute Couture осень-зима 2021/2022 Віржині Віар у фіналі шоу Chanel Haute Couture осінь-зима 2021/2022

Карл Лагерфельд, який очолив бренд 1983 року, засвідчив, що Дім Chanel може стояти й процвітати без свого засновника. "Карл, — каже його близька подруга і головна редакторка американського Vogue Анна Вінтур, — був Суперменом". Зрозумівши правила дому, Лагерфельд надав їм постмодерністського вигляду, додавши елементів вуличного стилю, а також свого чарівного почуття гумору. Це було таке захопливе й потужне поєднання, що спадщина Лагерфельда не поступалася спадщині Коко.

Нині Chanel перебуває в умілих руках Віржині Віар, яка багато років працювала пліч-о-пліч з Лагерфельдом. Не відмовляючись від усього, що було раніше, вона тихо усталює власне бачення. Дизайнерка майстерно поєднує м’яку жіночність і рок-н-рол. І, як зазначає Боулз, із Віар біля керма Дім знову очолює жінка, яка створює дизайн для інших жінок. Vive la femme!

Featuring: Anna Wintour, Virginie Viard, Hamish Bowles, Inez & Vinoodh, Sofia Coppola
Director: Nikki Petersen
Producer: Amanda Messenger
Associate Producer: Kevin Mohun
Director of Photography: Etienne Baussan
B Camera Operator: Franck Onouviet
Sound Mixer: David Amsalem Albertini
Associate Producer: Kevin Mohun
Production Assistant: Zakariya Boujana
Edited by: Henry Busby, Ann Lupo
Associate Director, Post Production: Nicole Berg
Assistant Editor: Andy Morell, Billy Ward

Sound Mixer: Bobb Barito
VP, Digital Video Programming & Development: Robert Semmer
Creative Editorial Director: Mark Guiducci
Post Production Supervisor: Marco Glinbizzi
Line Producer: Jessica Shier
Production Manager: Edith Pauccar
Special Thanks: Chanel, The Ritz Paris, La Reserve Paris

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.