До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Lenovo стали невіддільною частиною школи Лілії Літковської

Українська дизайнерка Лілія Літковська заснувала школу Schooll of Art x Craft, де молоді талановиті люди зможуть опанувати мистецтво творчості й бізнесу. Інноваційним партнером школи стала компанія Lenovo.

Одна з головних ідей Schooll of Art x Craft — поєднання творчості, ремесла й бізнесу, щоб майбутні дизайнери розуміли тісний зв’язок між цими сферами та грамотно їх використовували у власній роботі. Перший потік студентів вже розпочав навчання у двох напрямах — "Дизайн у моді" та "Бізнес у моді". Навесні 2022 року стартує навчання з "Конструювання та моделювання одягу", Sustainable fashion, курс для підлітків Digital Fashion, "Ідеї в моді", "Історія мистецтв", а також майстер-класи від провідних професіоналів індустрії. Кожен курс сповнений корисної інформації щодо процесу створення сильного fashion-бренду.

Реклама
Оскільки створення будь-якого креативного продукту нині рідко обходиться без допомоги гаджетів, інноваційним партнером Schooll of Art x Craft стала компанія Lenovo. "Я радiю, що школа об’єднує професіоналів з різних сфер і мрійників, якi створюють нові смисли. Наша мета — ростити й розвивати індустрію моди, об’єднувати майстрів та створювати професійну спільноту. Вважаю, що синергія минулого й майбутнього може привнести в цей світ щось дуже особливе! Я вдячна за цю можливість компанії Lenovo", — каже Лілія Літковська.

Створення ескізу може початися з нотаток у смартфоні, а закінчитися — фінальними штрихами на екрані комп’ютера. Lenovo забезпечили Schooll of Art x Craft інноваційними моноблоками Lenovo YOGA AIO 7 на базі AMD Ryzen™ 7, для якiсного теоритичного i практичного досвiду студентiв школи. Чіткі лінії, великий і лаконічний екран, мінімалістичний дизайн — моноблок на вигляд саме такий, як і належить технологіям, які використовують у класі, де вивчають моду. Головна особливість пристроїв — обертання екрана на 180° — означає більше свободи для творчості й гнучкості в навчанні.

Крім зовнішньої привабливості корпусу, моноблоки Lenovo YOGA AIO 7 відповідають усім запитам, які можуть озвучити люди, що працюють з картинкою. Гаджет обладнаний 27-дюймовим IPS-дисплеєм з роздільною здатністю 4K, що забезпечує одночасно 99% колірного простору DCI-P3 і 99% Adobe RGB. З такими можливостями студенти можуть бути впевнені в кольоропередачi екрана й працювати над власним проєктом без зайвого остраху.

"Люди, які прагнуть розвиватися і мріють створювати щось унікальне й інноваційне, надихають кожного з нас! Українські дизайнери гучно заявляють про наше талановите молоде покоління на весь світ. Лілія Літковська створила Schooll of Art x Craft для розвитку української моди й бізнес-оточення, а технології допоможуть індустрії вийти на новий рівень. У нас виникла ідея подарувати грант на навчання на курсі „Дизайн у моді" людині, яка горить власним проєктом і візьме якнайбільше від курсу для розвитку своїх навичок", — каже Марина Кайдаш, провідна фахівчиня з маркетингу компанії Lenovo в Україні.

Дебютний семестр у оновленiй Schooll of Art x Craft стартував з гранту Lenovo на безплатне навчання на курсі "Дизайн у моді". Маючи свободу для творчості й розвитку, кожен студент може виграти грант у розмірі 100 тисяч гривень на створення колекції та знімання лукбуку. Переможцем конкурсу стане студент, який презентує найкращу капсульну колекцію: покаже цілісну ідею, здивує креативним підходом, продемонструє чітке розуміння планів розвитку власного бренду.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.