До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Instagram, у якому макулатура перетворюється на модні сумки

Більшість людей зазвичай викидає різне паковання для їжі з McDonalds, коробки для доставлення Amazon або пакети із супермаркету, але не пара з Італії — Матео Бастіані й К’яра Вітузо. Ці двоє перетворюють різноманітну макулатуру на сумки найвідоміших брендів — від легендарних "багетів" Fendi до мініатюрних сумочок Jacquemus, популярних сьогодні.

Ідея цього проєкту в пари виникла спонтанно. Обидва працюють із сумками й аксесуарами, але водночас давно хотіли спробувати щось нове й продемонструвати, що люди мають не тільки весь час споживати, а й створювати, а для творчості абсолютно немає меж. Першою вони зробили сумку Balenciaga Bazaar з пакетів Tesco із цікавості, щоб перевірити свої технічні навички. Однак уповні розкрили свій потенціал під час карантину. "Нам захотілося зробити щось із нічого, — розповідає Бастіані в інтерв’ю американському Vogue. — Ми озирнулися довкола й побачили вдома безліч порожньої тари для їжі. Вона й стала нашою сировиною". Розпочали вони в березні із сумки Falabella від Stella McCartney, яку зробили з картонного паковання для печива Abbracci, що в перекладі з італійської означає "обійми".

Реклама

За місяці локдауну їхня колекція, яка, до речі, не продається, помітно збільшилася. У Instagram-акаунті можна побачити легендарну Dior Saddle Bag з картонної коробки Nike або для печива Oreo, круглу Gucci GG Marmont з фольгового поковання для кави Lavazza або Prada Re-Edition 2000 з конвертів Amazon.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.