До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хто з українських дизайнерів представляє Україну на Pitti Uomo

З 14 по 17 червня у Флоренції триває виставка чоловічого одягу Pitti Uomo, яка масовому глядачеві знайома завдяки стритстайл-фотографіям з чоловіками в яскравих костюмах-трійках, капелюхах та з ідеально укладеними бородами.

Pitti Uomo 102

Однак це тільки зовнішня картинка – всередині Pitti відбуваються не такі візуально привабливі, але набагато важливіші процеси. Чоловічі (і не тільки) бренди з усього світу демонструють тут нові колекції баєрам і пресі. Цього року сюди прибув великий український десант – 11 брендів у Флоренції представляють нові колекції в межах платформи Ukrainian Fashion Now.

Реклама
Pitti Uomo 102

"Pitti Discovery Foundation завжди був обсерваторією для нових героїв та сейсмографом, який фіксує зміни, тенденції та потреби. Також ми завжди підтримували такі цінності, як інклюзивність, діалог, гостинність і солідарність. Впевнені, що вони ще ніколи не були такими потрібними, як тепер. З цих причин ми ініціювали проєкт, присвячений українським брендам та дизайнерам", – розповідають організатори Pitti Uomo.

Bobkova

Гра чоловічого і жіночого, вплив азійського крою та підкреслена впевненість – одні з ключових ознак українського бренду Bobkova. Дизайнерка Христина Бобкова наголошує, що її одяг допомагає жінці почуватися впевнено в будь-якій ситуації та не шукати особливого приводу, щоб одягти сукню. Дизайнерка вміє створювати практичні, але водночас ненудні речі, надихаючись улюбленими азійськими мотивами та грамотно балансуючи між жіночністю й маскулінністю.

Gudu

Креативний директор GUDU Лаша Мдінарадзе створює яскраві образи, що не потребують додаткових аксесуарів. Він любить експериментувати з формами й кольорами, але водночас багато уваги надає саме крою. Одна з ключових речей бренду – жакет з підкресленою талією, який у різних інтерпретаціях з’являється щосезону. Також дизайнер любить працювати з печворком, який складається вручну зі шкіри чи вінтажного деніму.

Gunia Project

Gunia Project — бренд виняткових речей, які продукуються на ресурсах української та світової культури. Це бренд про речі з історією і традицією, над якими не владний час або тенденції. Для створення дизайнерських речей творчо переосмислюються народні ремесла й обігруються деталі традиційної культури. Особливо популярний серед шанувальників марки посуд. Наприклад, святкова Великодня тарілка є навіть у колекції Папи Римського.

Guzema Fine Jewelry

Guzema Fine Jewelry – український ювелірний бренд, заснований 2016 року. Бренд відомий своїми мінімалістичними прикрасами, тонкою роботою з геометрією та лініями. Дизайнерка марки Валерія Гузема наголошує: їй важливо, щоб жінки носили прикраси щодня, а не чекали для цього спеціального приводу.

Katerina Kvit

Katerina Kvit – ще один український бренд, який поєднує жіночність з маскулінними нотками. Дизайнерка Катерина Квіт любить працювати зі складними матеріалами, підкреслюючи їх простими лініями. Також бренд не забуває про практичність, додаючи трошки спортивного шику в кожну колекцію.

Litkovskaya

Ліля Літковська – одна з найвідоміших українських дизайнерів у світі. У своїх колекціях вона не перестає досліджувати межі чоловічого і жіночого, вивчати точки їхнього дотику. Водночас вона не боїться ризикувати – працює з деконструкцією, використовує складні техніки оброблення та сміливо грає з об’ємом.

Manufacture De Lin

Український бренд Manufacture De Lin сфокусований на створенні практичного й універсального одягу на щодень, який не женеться за останніми тенденціями. Дизайнери бренду працюють переважно з льоном – практичним та екологічним матеріалом.

Oberig

Український ювелірний бренд Oberig живе за гаслом: "Поважаємо минуле. Оберігаємо сьогодення. Творимо майбутнє". У своїх колекціях марка відроджує українські традиції, переосмислює тисячолітні орнаменти та традиційну символіку.

Poustovit

Бренд Poustovit оспівує у своїх колекціях жіночність і романтичність. Сукні цієї марки вже давно полюбили українки, які шукають практичні, але ненудні рішення на щодень. Також дизайнерка Лілія Пустовіт відома своєю роботою з принтами.

Victor Anisimov

Бренд Victor Anisimov представляє на Pitti Uomo нову чоловічу колекцію, у якій дизайнер Віктор Анісімов міркує над тим, де проходить та сама тонка межа між божевіллям і здоровим глуздом. Теперішню реальність дизайнер поетично називає психіатричною лікарнею і його порівняння набуває абсолютно нового сенсу з огляду на варварське вторгнення росії на територію України, в яке спершу ніхто у світі не вірив.

Yulia Yefimtchuk

Yulia Yefimtchuk – український бренд, який зробив ставку на утилітарність та лаконічність. Дизайнерка Юлія Єфимчук нерідко надихається конструктивізмом, воліє працювати з чистими кольорами й формами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.