До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Нові горизонти: Gucci весна-літо 2020

У сезоні весна-літо 2020 Алессандро Мікеле продовжує вражати. Але цього разу не ручними драконами, копіями голів і хрестами, а різкою зміною настрою колекції. Шоу Gucci почалося з 21 образу чистого білого кольору, кожен з яких нагадував варіацію гамівної сорочки.

Gucci весна-літо 2020
Gucci весна-літо 2020

Як розуміти цю прелюдію? У прес-релізі Мікеле каже: "У моди є функція: дозволити людям йти полями можливостей ... сакралізувати всі форми різноманітності і набути необхідних навичок самовизначення". Зробленими образами дизайнер наочно продемонстрував, що мав на увазі.

Реклама
Gucci весна-літо 2020

Без перебільшення можна сказати, що як дизайнер Алессандро Мікеле є однією з найвпливовіших фігур в індустрії, якщо не найвпливовішою силою. Він пройшов шлях від мінімаліста до максималіста і змусив світ полюбити вінтаж всіх епох, дивні кольори і принти, логотипи, блиск і гендерну нейтральність. У наші дні Gucci – прикметник, і навіть діти впізнають зелено-червоно-зелену смугу, коли бачать її на людях надворі. І навіть погляд, настільки еклектичний, як той, що Мікеле сформулював для бренду, стає уніформою.

Gucci весна-літо 2020
Gucci весна-літо 2020

Цього креативний директор Gucci намагається всіляко уникнути. У новій колекції погляд Мікеле змінився. Несподіванок було багато. Наприклад, переважання чорного кольору, якого Алессандро зазвичай уникав. Також у лінії значно менше принтів: замість цього дизайнер використав графічний color blocking. Зазвичай італієць воліє химерність, тому найбільшим шоком стала навмисна присутність сексуальності. Мереживні вставки, чорні вінілові чокери, зухвалі викоти і розрізи. Схоже, напередодні свого п'ятиріччя в ролі креативного директора Мікеле вирішив вирватися на свободу.

Gucci весна-літо 2020
Gucci весна-літо 2020

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.