До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фінальний вихід: дизайнери на подіумі

"Я дуже налаштовуюся на свою музу, історію колекції й натхнення, щоби віддати данину поваги світу, який створив", – так за часів роботи в Christian Dior Джон Гальяно пояснював свою звичку вдягатися в тон колекції й проходити по подіуму в фіналі показу. Костюми матадора, пірата, космонавта – його екстравагантний вихід в кінці шоу тоді був чи не найбільш очікуваним моментом показу. У 80-х й 90-х вести під руку музу-модель, або навіть декількох, під овації гостей було нормою. Феєричній точці раділи всі.

Джон Гальяно, 2006

Найбільш затятими любителями збирати овації були Тьєррі Мюглер, Джанні Версаче, Жан-Поль Готьє, Соня Рікель, Карл Лагерфельд, Олександр Макквін, Ів Сен-Лоран і Джон Гальяно. Деякі використовували дефіле, щоби зробити важливу заяву. Наприклад, в 2005 році Макквін вийшов у футболці We love you Kate, підтримавши таким чином свою подругу-модель Кейт Мосс після скандалу з наркотиками, через який від неї відвернулися майже всі дизайнери та бренди. Сьогодні дизайнери все рідше дефілюють по подіуму, а глядачі все рідше аплодують, руки тепер зайняті зйомкою Інста-сторіз на телефони. Vogue UA згадує найяскравіші виходи дизайнерів на подіум.

Реклама

<b>Designers 42</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.