До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Європейський вибір: де придбати вироби українських дизайнерів у червні

Вже понад три місяці українські дизайнери активно переналаштовують бізнес, щоб за нових умов не лише й далі робити улюблену роботу, а й підтримувати країну, сплачувати податки та забезпечувати робочі місця. Одним з інструментів популяризації всього українського стали попапі в європейських містах, де кілька дизайнерів об’ єднуються в одному просторі. У червні таких "тимчасових" бутиків буде відкрито кілька. Розповідаємо про них докладніше.

Marianna Senchina
Париж

З 1 по 5 червня в Парижі триватиме благодійний попап до Дня захисту дітей. У його межах об’єднаються не лише українські дизайнери, а й художники, флористи та ритейлери. Організатори попапу розповідають: "Головною ціллю pop-up є допомога дітям, які постраждали через війну, адже 1 червня – День захисту дітей, що символічно був започаткований саме в Парижі. 20% з продажу ми пожертвуємо дитячій лікарні "Охматдит" – унікальній медичній установі для надання екстреної та високоспеціалізованої медичної допомоги дітям з усіх регіонів України", – розповідають організатори.

Реклама

Учасники: Bevza, Poustovit, Elena Reva, PASKAL, TTSWTRS, Guzema, Article, Gunia, Triptych; MILK KIDS, Matiere 79, Loffice88

Адреса: À L’angle du 59 Rue Charlot & du 2 Rue du Fores

Прага

У Празі, де сьогодні проживає чимало українців, познайомитися з новими колекціями наших дизайнерів можна буде з 3 по 5 червня. Частину коштів, вторгованих тут, буде надіслано на допомогу ЗСУ. Крім того, в межах заходу буде проведено паблік-ток з участю українських дизайнерів.

Учасники: KSENIASCHNAIDER, NADYA DZYAK, GUDU, Gunia Project, BOBKOVA, Zhilyova Lingerie, Jamemme

Адреса: Hotel Andaz Prague, Senovážné nám. 976/31, 110 00 Nové Město

Мілан

"Друзі, після тривалої паузи ми, нарешті, зустрінемося знову в неймовірній компанії в мальовничому Мілані! Apt.13 та улюблені українські бренди об’єднуються, щоб гарно й гучно розповідати про українські таланти й українську культуру, підтримувати нашу країну в скрутний час та обіймати серця одне одного", – повідомляють на сторінці українського ритейлера Apartment, 13, який з 10 по 14 червня організовує в одній з головних fashion-столиць великий попап українських брендів. Частину коштів від прибутку буде передано до Help Ukraine Centre — найбільшого в Європі складського центру, який опікується логістикою гуманітарних вантажів до України.

Учасники: Litkovskaya, Article Blazers, Atelier Handmade, Katerina Kvit

Адреса: Via San Maurilo 7, 2013 Milano

Женева

2 червня українська культура стане ближчою і для жителів Швейцарії. У Женеві відкриється попап, що поєднує мистецтво, інтер’єрний дизайн і моду. В одному просторі тут зустрінуться бренд BOBKOVA, килими авторства Оксани Левчені та її майстрів, кераміка Velika Bogaiha та експериментальний проєкт Bogilo.project. Частину коштів буде спрямовано на потреби гуманітарного штабу в Києві під назвою "Так. Це штаб", який допомагає українським мамам і діточкам.

Учасники: Bobkova, Velika Bogaiha, Boglio Project, OLK Manufactory.

Адреса: 25, rue de 'Arquebuse, 1204, Genève.

Париж

Недаремно Париж називають містом-магнітом, особливо для представників модної індустрії. З 3 по 5 червня в місті пройде ще один попап українських дизайнерів, якого не можна проґавити. Тут буде представлений досить широкий ряд брендів – від лаконічних лляних костюмів AG Studio та купальників La Mare до прикрас і косметики Made in Ukraine.

Учасники: LAB by Ternovskaya, Woven, La Mare, Kolosova

Адреса: 9 bis rue Geoffroy Marie, 75009, Paris

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.