До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бізнеси SCM, Фонд Ріната Ахметова та ФК "Шахтар" і далі підтримують Україну

З першого дня повномасштабного російського вторгнення бізнеси та ініціативи Ріната Ахметова надають підтримку державі, військовим та цивільним. З 24 лютого SCM, Фонд Ріната Ахметова та футбольний клуб "Шахтар" передали на допомогу близько 90 мільйонів доларів.

Фонд Ріната Ахметова передав для жителів України більш як 606 тисяч одиниць медикаментів, понад 60 тисяч гемоконтейнерів і близько 235 тисяч продуктових наборів. Окрім цього, Фонд опікується наповненням музею "Голоси мирних" – найбільшого архіву свідчень українців про події війни з росією. Станом на сьогодні зібрано вже понад 25 тисяч історій людей, що постраждали від війни.

Реклама

Ще один масштабний гуманітарний проєкт утілюють у життя бізнеси "Метінвест" і ДТЕКза підтримки Фонду та міжнародних донорів – "Рятуємо життя". Понад 122 тисячі людей, зокрема із соціально незахищених категорій, вже отримали пакунки першої потреби від ініціативи. Надходять в Україну й ліки та вироби медичного призначення.

Shelter Centre, який футбольний клуб "Шахтар" розгорнув на стадіоні "Арена Львів", прийняв уже 1100 переселенців із прифронтових областей. Також клуб провів серію благодійних матчів Shakhtar Global Tour for Peace in Ukraine і спрямував кошти за квитки та рекламу під час матчів (усього 25,6 мільйона гривень) на допомогу захисникам України, волонтерським організаціям, медикам і дітям, які постраждали від війни.

"Лемтранс" разом з партнерами й далі розвиває Логістичну гуманітарну мережу #RailwayHelpsUkraine. Завдяки проєкту тисячі українців системно отримують продукти, воду, ліки, спальні мішки, дитячі товари тощо.

Ще одним вкрай важливим напрямом залишається підтримка наших захисників – ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції та інших силових підрозділів. Так, Метінвест передав 1000 комплектів амуніції спецпризначення на суму 2,5 мільйона доларів, що складаються з легких бронежилетів з керамічними плитами, касок і тепловізорів, Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. Додатково розвідники отримали ще 120 тепловізорів на суму 15 млн грн.

Працівники ДТЕК та "Укртелекому" щодня підтримують роботу критичної інфраструктури України. Тисячам людей щодня, навіть у прифронтових зонах, повертають світло, зв’язок та інтернет, що були пошкодженні під час бойових дій. Завдяки роботі телекомунікаційників інтернет-послуги доступні у 87% населених пунктах України, де є мережі "Укртелекому". А енергетики з 24 лютого відновили світло для близько 2,9 млн домівок по всій Україні. Крім того, і досі безплатно надається електроенергія для понад 100 закладів охорони здоров’я й оборонних установ.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.