До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

4 найкращі колекції на Тижні моди в Будапешті

Тиждень моди в Будапешті активно зростає від сезону до сезону. Подивитися колекції місцевих дизайнерів цьогоріч приїхали близько 90 гостей – журналістів, стилістів, інфлюенсерів і баєрів, тому локальним брендам довелося неабияк постаратися. Вдалось не всім, але багато марок вже визначилися зі своєю концепцією і методично відточують обрану стилістику. Шеф-редактор vogue.ua Віолетта Федорова вибрала найцікавіші з них.

Kata Szegedi весна-літо 2020
Nanushka

Nanushka – головна зірка угорської моди, завдяки якій у світі в принципі почали говорити про марки Made in Hungary. У центрі Будапешта розміщений двоповерховий магазин бренду з барною зоною біля входу, де можна випити матчу або капучино на безлактозному молоці. Таке поєднання приємного з корисним відчувається у всьому, що робить Сандра Шандор, засновниця Nanushka. Її одяг просочений функціональністю, його легко носити щодня, але при цьому він милує око і має бездоганний вигляд на фото, що в епоху Instagram не менш важливо, ніж комфорт і якість.

Реклама
Nanushka весна-літо 2020

Нова весняно-літня колекція бренду натхненна конкретною людиною в певний момент часу та в певному місці, а саме – Лулу де ла Фалез під час її відпочинку в Греції влітку 1972 року. Завдяки цим трьом складовим у колекції поєднаний еклектичний смак самої француженки, яка з приголомшливою легкістю вміла носити найскладніші аксесуари, богемний настрій сімдесятих і розслаблений дух жителів півдня. Так до фірмових лаконічних силуетів Nanushka додались плетіння ручної роботи, що нагадують рибальські мережі, легкі лляні сукні отримали підкреслено мінімалістичний вигляд, штани і сорочки з веганської шкіри заприятелювали з ультракомфортними сандалями, а трикотажні сарафани і вільні сукні з однотонного шовку легко зможуть стати основою гардероба наступного літа.

Nanushka весна-літо 2020
Nanushka весна-літо 2020
Nanushka весна-літо 2020

Люблять у Nanushka і працювати з аксесуарами. На звання бестселерів претендують: величезні м'які сумки, що нагадують подушки, плетені капелюхи з високою тулією і вузькими полями, а також сонцезахисні окуляри з довгими канатами замість традиційних ланцюжків.

Переглянути всю колекцію Nanushka весна-літо 2020.

Abodi

Бренд ABODI створили 2013 року, і вже за сім років існування він може похвалитися немаленькою армією зіркових шанувальниць. У різний в образах від Дори Абоді красувались Кеті Перрі, Тейлор Свіфт, Кайлі Дженнер і Рита Ора. Причина такої затребуваності – правильна доза зухвалості в парі з помітними деталями і чітким кроєм. Саме такий одяг приваблює увагу як на сцені, так і на публічному заході.

ABODI весна-літо 2020

Сама Дора Абоді описує естетику ABODI, як бароковий футуризм з мотивами готики. Звучить складно, але в новій весняно-літній колекції бренду це чорна шкіра сусідить зі строкатими принтами і неоновими барвами, барокова тяга до декору врівноважена точним кроєм, а спорт природно поєднується з легкою драмою, властивою готичній культурі. Ексцентричність колекції відчувається в кожному стібку, але апогею досягає у фіналі, коли на подіум виходять моделі-трансгендери – зал не стримує емоцій, а вони йдуть так сміливо, невимушено і при цьому задоволено, що шоу ABODI весна-літо 2020 хочеться назвати справжнім гімном свободі і рівноправності.

ABODI весна-літо 2020
ABODI весна-літо 2020
ABODI весна-літо 2020

Переглянути всю колекцію ABODI весна-літо 2020.

Nubu Studio

Nubu Studio – ще один обожнюваний у місцевих модниць бренд, якому навіть довірили розробити форму для угорських спортсменів, що виступатимуть на Олімпійських іграх 2020 в Токіо. Марка заснована 2007 року, за цей час відкрила вже два бутики в Будапешті, а в основі її колекцій – любов до архітектури, урбаністики та продуктового дизайну.

Nubu Studio весна-літо 2020

Колекція сезону весна-літо 2020 не стала винятком. Функціональний крій поєднався зі стриманою колірною гамою, а спортивні ноти додали класичним силуетам необхідної практичності. Наприклад, кейпи довжиною до підлоги на подіумі потоваришували з яскравими анораками, спідниці з акварельними візерунками мали органічний вигляд з жилетками у манері робочих, а романтичне плісе не сперечалось з відверто спортивними сумками.

Nubu Studio весна-літо 2020
Nubu Studio весна-літо 2020
Nubu Studio весна-літо 2020

Переглянути всю колекцію Nubu Studio весна-літо 2020.

Kata Szegedi

Бренд Kata Szegedi приваблює до себе увагу контрастами, а дизайнер Ката Сегеді виступає за максимальний прояв власної індивідуальності. А висловлювати її вона пропонує за допомогою вбрань, немов створених з шарудливої кольорової фольги. Такі легко уявити десь на новорічному святі або на гучній вечірці в найкращих традиціях Studio 54. Сама Сегеді розповідає, що головним джерелом натхнення для цієї колекції стала творчість художника-дадаїста Жана Арпа, майстра сміливих колірних поєднань.

Kata Szegedi весна-літо 2020

Ще один важливий аспект у роботі Kata Szegedi – сталий розвиток. Наприклад, та сама металізована тканина – це вінтажний текстиль, який дизайнерка закупила в дуже обмеженій кількості. Нові тканини в колекціях теж використовують, але всі вони зроблені з урахуванням всіх екологічних вимог. Такий підхід дизайнерка пояснює просто: "Ми робимо ставку на якість, а не на кількість. Як нішевий бренд ми готові обмежувати пропозицію, щоб не було перевиробництва і нераціонального використання ресурсів нашої планети".

Kata Szegedi весна-літо 2020
Kata Szegedi весна-літо 2020
Kata Szegedi весна-літо 2020

Переглянути всю колекцію Kata Szegedi весна-літо 2020.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.