До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

26 головних редакторів Vogue — про світлини, які дарують їм надію у 2020 році

Вперше за 128-річну історію Vogue усі 26 світових видань об’єдналися навколо теми надії. З нагоди запуску проєкту кожен головний редактор ділиться світлиною із нового друкованого видання та розповідає, чому саме вона дарує надію на майбутнє.

Дитина, що дивиться в камеру крізь напівпрозоре сарі; схід сонця в Гонконзі; усміхнене обличчя британського столітнього капітана Тома – ось лише деякі образи, які можна знайти у вересневих випусках 26 глобальних видань Vogue, що об’єдналися навколо теми надії. Деякі з цих фото вшановують активних громадян, які прагнуть допомогти тим, хто найдужче постраждав від пандемії, інші відзначають художників, що відкривають нові горизонти, юнь, сповнену рішучості покращити світ, а також дивовижні пейзажі, що нагадують нам про силу природи. Перегляньте викладені нижче захопливі світлини та ознайомтеся зі зворушливими історіями, що стоять за ними, з вуст самих головних редакторів.

Реклама
Американський Vogue, Анна Вінтур

"Під час цієї пандемії губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо в багатьох сенсах замінив нам президента – він виявив себе як рішуча, чесна, підбадьорлива людина, яка керується науковими доказами та фактами. Хто краще міг би сказати про надію? Відповідь губернатора змусила мене пишатися тим, що я живу в Нью-Йорку. Іноді слова (та знаковий логотип Мілтона Глейзера) здатні замінити найкращу картину".

Британський Vogue, Едвард Еннінфул

"Наш герой – капітан Том – певною мірою представляє британський погляд на надію: він здійснив надзвичайний подвиг у звичайних умовах. У квітні, за кілька тижнів до свого 100-річчя, ветеран Другої світової війни вирішив обійти 100 кіл навкруги свого саду з метою зібрати 1000 фунтів стерлінгів для Національної служби охорони здоров’я Великої Британії (NHS). Проте історія про мужнього ветерана розійшлася засобами масової інформації, і за кілька днів він зібрав 500 000 фунтів стерлінгів, а потім сума швидко зросла до 32 мільйонів. Далі капітан Том отримав лицарський титул від королеви та випустив сингл №1, даючи надію нації, яка потребувала її як ніколи".

Vogue Arabia, Мануель Арно

"Дивовижний твір художниці з Еміратів Сумайї Аль Суваїді "Надія на рибальство" містить один із найвідоміших символів регіону Перської затоки, традиційний дерев’яний човен – абру. У цьому сюрреалістичному творі абра стає вмістилищем для надії. "Коли ви рушаєте на риболовлю, ви сподіваєтесь щось зловити і готуєтеся до цього. Якщо рибалка не підготовлений, він ніколи нічого не зловить. Так і в житті", – пояснює художниця. "Людина повинна бути готова зробити все можливе для досягнення успіху, а решту залишити на волю Всесвіту". Цей твір художниці з Абу-Дабі здається мені захопливим та наснажливим – він чудово відбиває як сучасність Затоки, так і її багаті традиції".

Vogue Україна, Пилип Власов

"У своїй творчій практиці художниця (а також садівниця) Алевтина Кахідзе використовує малюнок та текст, і нам до душі ця умисна простота. Своїми малюнками Алевтина, яка народилася на сході України, досліджує гендер, соціальні конфлікти та екологічні проблеми. Останні і є темою її роботи, – автопортрет художниці у майбутньому, де синтетичні тканини будуть замінені рослинними. Малюнок "Алевтина Кахідзе дякує рослинам за колготки у 2050 році" зворушливий і сповнений надії, ледь іронічний. Він створений псевдопримітивним способом – і саме тому настільки переконливий".

Vogue Австралія, Едвіна МакКан

"Бетті Маффлер – не тільки неймовірна художниця, вона також є Нганґкарі – традиційною цілителькою корінних австралійців з потужним даром допомагати іншим через дух та дотик. Вона родом з Івантжі Артс у віддаленій громаді Індулкана на далекому північному сході Південної Австралії, приблизно за 400 км на південь від Аліс-Спрінгс. Після руйнівних спустошувальних лісових пожеж минулого літа, пандемії Covid-19 та руху Black Lives Matter я хотіла обрати унікальний образ Австралії, який уособлює надію, зцілення та солідарність для всіх нас. Цілющі сили та позитивна енергія Бетті вкладені в цю роботу завдяки червоному пігменту охри з її місцевості та мереживним рядкам, що представляють рух її духу, який летить серед небес".

Vogue Бразилія, Паула Мерло

"Художник Самуель де Сабойя та фотограф Рафаель Паваротті, який зняв де Сабойю, – представники творчої інтелігенції нового покоління, що розповідають про силу й першість культури темношкірих у Бразиліі. У цьому творі птах символізує всі види тварин, що знаходяться на межі вимирання або живуть у неволі, але всупереч усьому продовжують співати на знак надії та єдності. Кольори світлини красномовно передають емоції і мрії про свободу".

Vogue Китай, Анжеліка Чун

"У своєму творі "Коло" художник Ван Юн звернувся до історії стародавнього Китаю. Зокрема, він шукав натхнення в епосі династії Хань, коли близько 2000 років тому мистецтво та архітектура процвітали. За традицією будівлі тоді оздоблювали круглими карнизами з гравірованими малюнками та написами, що містили добрі побажання та надії на майбутнє.

Ван посилається на керамічну плитку того періоду з дванадцятьма символами, в яких закодовано побажання миру та добробуту для людей в усьому світі. Коло метафорично відображає число нуль, відбиваючи мрії художника про те, щоб кількість хворих на Covid-19 у найближчому майбутньому досягла цього показника. Коло також символізує цілісність та досконалість.

Художник поставився до проєкту дуже серйозно та глибоко дослідив історію Китаю. Кожен, хто читає китайські ієрогліфи, зрозуміє, що художник звертається до похмурої теми, та разом з тим прагне наголосити, що люди мусять бути оптимістами та дивитися у майбутнє з надією. У наші непрості часи ця порада не буде зайвою нікому. Ван працює в багатьох техніках, але в цьому творі він звернувся до витоків, малюючи чорнилом на папері з краплею червоного – кольору, який сам по собі символізує щастя в китайській культурі".

Vogue Чехія, Андреа Бехункова

"2020 рік багато на що розкрив очі та спонукав тверезо поглянути на дійсність. Але тихо рефлексувати над нею недостатньо. Наш єдиний порятунок – це рішуче діяти, сміливо висловлюватися та твердо обстоювати те, що вважаємо найцінніснішим. Самотня сосна стоїть на своій землі майже 350 років. Попри важкі часи та буревії, як природні, так і політичні, попри лиха, спричинені людиною та короїдом. Настав час й для нас прислухатися до природи та повчитися у неї".

Vogue Німеччина, Крістіана Арп

"Мені здається, лікарка й професорка Мерілін Аддо є втіленням усіх наших надій на те, що рано чи пізно життя знову стане нормальним – звісно, нормальним по-новому, бо ніщо вже не буде таким, як раніше. Одна з провідних світових фахівців у галузі інфекційних хвороб та вірусології, вона впевнена, що вакцина проти Covid-19 незабаром з'явиться. Оптимізм Аддо і її віра у глобальну командну роботу вчених з усіх країн, зміцнює мою надію на те, що світ без будь-яких меж і надалі існуватиме у нашому розумі та серцях".

Vogue Греція, Талія Карафіліду

"Ця світлина нагадує всім у моїй команді про літні дитячі враження. Про той час, коли ми були безтурботними, щасливими, єдиними з природою. Коли ми насолоджувалися життям на повну. На фото двоє молодих людей, сповнених радості, які, тримаючись за руки, пірнають у стихію моря та світла. Світло потрібно кожному з нас. Воно дарує нам надію. Надію на кращий день!"

Vogue Гонконг, Кет Єнг

"Для кожного члена команди Vogue Гонконг схід сонця уособлює надію на початку нового дня. Саме це прекрасне й поетичне явище зазнімкував Майкл Вольф. Світанок об'єднує нас, символізує, що ким би ми не були та де б не знаходилися, всі ми живемо "під одним великим небом".

Vogue Індія, Прія Танна

"Шукаючи надію, ми знайшли опертя в поколінні, яке успадкує світ від нас. Образ простий: погляд дитини крізь прозоре сарі ручної роботи від одного з наших провідних дизайнерів, пошите нашими майстрами і майстринями. Світлину зняв один з молодих і найбільш перспективних індійських фотографів. Отже, вона відображає разом минуле, сучасність і майбутнє нашої країни".

Vogue Італія, Емануеле Фарнеті

"Ми хотіли представити надію як промінь світла, що розбиває темряву. Ось чому ми обрали фотографію Массімо Віталі – радісний символ літа, що настає після холодної зими, проблиск безтурботного, легкого ставлення до життя, яке завжди було притаманне італійцям, символ єдності та любові".

Vogue Японія, Міцуко Ватанабе

"В Японії гора Фудзі з давніх-давен вважалася єдиним центром поклоніння природі і по цей день вона залишається символом людських жадань та надій. Фудзі не лише вражає красою, але й вселяє почуття глибокої поваги та святобливого трепету перед природою і також відображає взаємозв’язок між нею та людиною. Гора Фудзі, знята Дайдо Моріямою, одним з провідних фотографів Японії, спокійно спостерігає за містом та людьми у променях заходу сонця. Священна присутність гори Фудзі відчувається як частинка надії у темряві ночі".

Vogue Корея, Квангхо Шин

"Що робить епоху після коронавірусу більш гуманною? Очевидно, зв’язок між людьми. Тому в Кореї з’явився Deokbune Challenge, що в перекладі означає "Челендж подяки". Зірки та звичайні громадяни розміщують у соціальних мережах фото з піднятим угору великим пальцем на знак подяки та вшанування тих, хто допомагає боротися з вірусом. Це зображення стало символічним для всієї нації і перейшло на бейджі та наклейки. На цій світлині найвідоміші обличчя корейської моди Шин Хен Джи, Сохен Джунг, Хіджунг Парк і Юн Янг Бе поширюють надію жестом Deokbune".

Vogue Мексика та Латинська Америка, Карла Мартінес

"Останні кілька місяців наша команда працювала вдома. Криза в Мексиці та Латинській Америці продовжує зростати. За такої невпевненості по всьому світові та в нашому регіоні важко розраховувати на те, що до вересня ситуація поліпшиться. Але є одне, що можна достеменно сказати про латиноамериканців, – ми ніколи не полишаємо надії.

Надії – esperanza іспанською мовою – в Латинській Америці вчать з малюцтва. У багатьох країнах нашого регіону люди переживають громадянські війни, бійки через наркотики, корумпованість урядів, домашнє насильство, а криза додала ще один шар до непевності. Проте ми, як і раніше, віримо в силу громади та працюємо разом, щоб створити кращі умови для тих, кого любимо.

У ці часи, більш ніж будь-коли, ми допомагаємо одне одному. Ми працювали з латиноамериканським фотографом Стефаном Руїзом, який поділився зображенням рибалок з невеликого мекисканського містечка в Пацкуаро. Ці чоловіки мають специфічну техніку та завжди виходять на риболовлю гуртом. Це притаманно латиноамериканцям: ми збираємось разом та працюємо над тим, щоб зробити майбутнє світлішим, сповненим надії для наступного покоління. Саме так ми здолаємо і ті перешкоди, які стоять попереду".

Vogue Нідерланди, Ринке Т’єпкема

"Жертвування власними потребами, щоб підтримати найбільш вразливих близьких, надзвичайно важливе під час локдауну. У Нідерландах Дюнья ван дер Хейден провела два тижні разом зі своїм 94-річним дідусем Фредом, який отримав позитивний результат на Covid-19. Вона залишалась поряд з ним аж до самої його смерті. На світлині Дюнья в улюбленому рибальському светрі свого дідуся".

Vogue Париж, Емманюель Альт

"У важкі часи я рада й горда бути частиною цієї неймовірної ініціативи з об’єднання 26 світових видань Vogue в одному неповторному, сильному голосі. Світлиною від Vogue Париж ми вирішили підкреслити молодість, різноманітність, інклюзивність та усвідомленість, адже саме це сьогодні є втіленням надії".

Vogue Польща, Філіп Ніденталь

"Польща сьогодні в стані сум’яття. Нашу країна, а насправді й наша планета, покладає надії на молодь. Я зустрічаю чудових юнаків і дівчат, які прагнуть довести, що вони знають, що є найліпшим для нас. Мене вражають їхня зрілість і оптимізм, а також відкритість, відповідальність і здатність до співпереживання, яких інколи, я вважаю, бракує старшим поколінням. Vogue Польща обрав для світлини саме цю групу студентів, оскільки попри усю різність разом вони зацікавлені у тому, щоб зробити світ кращим. Я вірю, що він стане таким завдяки їм".

Vogue Португалія, Софія Лукас

"Допомагаючи один одному. Підтримуючи одне одного. Стаючи найкращою версією себе. Знаючи, що попри все, ми завжди намагатимемося залишатися людьми. Надія – це впевненість, що за рогом чекає допомога, незалежно від того, наскільки все погано. У цьому її сутність. І саме тому ця алегорія ложок на нашій світлині настільки підходить для цієї теми. Але перш за все цей образ ідеально відповідає часам, які ми переживаємо. У той час, коли любов здатна обертатися на ненависть за долю секунди, ми можемо лише сподіватися, що люди об’єднаються один заради одного".

Vogue Росія, Маша Фьодорова
"Автор вересневої обкладинки Vogue Росія – Ерік Булатов. Він є класиком соц-арту та художником рівня й масштабу Девіда Гокні та Джона Бальдессарі. Ще у 70-х роках, за часів пізнього Радянського Союзу, він уславився творами, що поєднували риторику радянського плаката та пейзажного живопису, і зараз, мешкаючи в Парижі, залишається одним з найвідоміших та найдорожчих російських художників. Останнє шоу Гоші Рубчинського відбулося на тлі його роботи "Свобода". Надія, що летить у хмарах, є для нас універсальним символом, в який кожна людина на Землі може вкласти свої смисли та сподівання. Ми у Vogue віримо в силу слів, мистецтва та візуалізації так само, як віримо у стиль та смак".
Vogue Сінгапур, Норман Тан

"Обираючи візуальне зображення надії для Сінгапуру, ми хотіли поєднати минуле з нашим майбутнім. Орхідея Ванда Міс Джоакім була обрана національною квіткою Сінгапуру у 1981 році за її яскравий колір, а також за витривалість та життєстійкість – ключові атрибути сінгапурського духу, а також сильного Vogue Сінгапур в цій новій ері.

Ми назвали орхідею на честь журналу, Ванда Vogue Сінгапур, але замовили 3D-квітку, щоб продемонструвати, що, хоча ми й пишаємося своєю спадщиною, наш погляд спрямований на створення нового майбутнього. Світлина поєднана з ексклюзивним твором в прозі авторки, яка народилася в Сінгапурі та є наймолодшою лауреаткою Сінгапурської літературної премії – Аманди Лі Ко. Ми хочемо щоб орхідея 3D Ванда Vogue Сінгапур стала маяком надії, нагадуванням про те, що за красу потрібно боротися, що мрії не здійснюються без битв за них, що разом ми можемо стати сильнішими".

Vogue Іспанія, Еухенія де-ла-Тор’єнте

"Край моря" – це оригінальний художній твір Коко Капітан, який ідеально резюмує те, про що мріяла більшість нашої країни протягом останніх місяців: свободу моря та надію на те, що буря скінчилася. Коко – геніальна іспанська художниця, яка зняла цю безтурботну фотографію на Майорці, коли їй було 18 років. Майже через 10 років її унікальний почерк оновлює образ у новому світі з зовсім іншим значенням".

Vogue Тайвань, Леслі Сан

"Звичаєвість є значною частиною нашої традиційної культури, і хоча, можливо, не все населення практикує цей особливий ритуал пророкування, кожен, все ж таки сподівається, що його бажання буде підтримане Провидінням. Ритуал підкидання цих камінців у формі півмісяця тайванською мовою називається bwa bwei. Коли вони випадають так, як показано на фотографії, це означає, що Провидіння дає зелене світло вашим сподіванням".

Vogue Таїланд, Kullawit Laosuksri (Форд)

"Аастха – це форма віри та вірувань, яка широко практикується в Таїланді і втілюється, наприклад, у створенні релігійних артефактів, таких як храми та статуї Будди. Статуя Будди на цій фотографії [робота "На будівництві" Екарата Убонсрі], можливо, є найбільшою статуєю в цьому регіоні. Щойно будівництво буде завершено, витвір стане центром надії для всієї громади".

Vogue Туреччина

(Теперішній головний редактор пішов з посади, тож це заява, якою поділилася команда Vogue Туреччина)

"Переживши з XV століття багато стихійних лих та економічних депресій, Гранд базар відображає силу, стійкість та надію. Як символ майстерності, традицій, інклюзивності та різноманітності протягом століть, він нагадує, що незалежно від викликів ми теж зможемо еволюціонувати перед обличчям труднощів та здолати все, що життя підготувало для нас, підтримуючи наші найзаповітніші цінності. Ми зробили цю спеціальну фотосесію нагорі Базару, щоб продемонструвати його прекрасні дахи та бані разом із синім небом. Як найбільш автентичне уособлення Туреччини, це місце надії, в якому зливаються минуле з сучасним та сучасне з майбутнім. Воно з’єднує Стамбул зі світом, а світ зі Стамбулом".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.