До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Під вівтарем: 10 показів, які минули в церкві

Один з найяскравіших світських заходів, бал Met Gala, цього року присвячений зв'язку релігії та моди. На виставці в Метрополітен-музеї, яка відкриється наступного після балу дня, 8 травня, гості зможуть подивитися, як дизайнери надихалися релігією, перш за все католицизмом, і як використовували його коди у своїх колекціях. До того ж, частину експонатів надав Ватикан зі своїх архівів.

Alexander McQueen осінь-зима 1996/1997

Ще одним проявом зв'язку моди і релігії є місце проведення показів – шоу, які відбуваються в церквах або каплицях, сповнені особливої магії. Один з найвідоміших показів з подібним релігійним підтекстом минув більше 20 років тому – 1996 року Александр Маккувін показав колекцію Dante в церкві Святого Хреста в Спіталфілдсі. Тоді між дерев'яними лавками крокували дівчата в масках з розп'яттями Ісуса Христа і в одязі, прикрашеному фотографіями в'єтнамської війни. Не встояли перед цим таємничим світом і Алессандро Мікеле, який показав англофільску колекцію у Вестіменстерскому монастирі, і Александр Ванг, і навіть Хлоя Севіньї, коли створила капсульну колекцію для Opening Ceremony. Vogue.ua згадав 10 показів, які відбулись в церкві і вже увійшли в історію.

Реклама

<b>ChurchShow</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.