До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Яку каблучку вибрати?

Асиметричну, з кольоровим каменем, антикварну чи класичну з білим діамантом – яку каблучку вибрати.

Зверху вниз: персні Tiffany Setting, Tiffany Novo, Tiffany Lucida, платина, діаманти; сережки, платина, діаманти, все – Tiffany & Co
Зліва направо: сукня з віскози, комбінезон зі шерсті, Roland Mouret

Мій чоловік зробив мені пропозицію на початку минулого року в Венеції. Я завжди знала, яку каблучку хочу, і дуже точно описала її майбутньому чоловікові. Чиста класика: центральний камінь – жовтий діамант ограновування "подушка" – оточений мікропаве з білих діамантів, розсипаних по всьому персні. Як запасний варіант у мене була ще модніша опція – з розсипом каменів різного ограновування на розімкнутій оправі або на два фаланги пальця – такі, як робить Repossi. Вони мають менш формальний вигляд, ніж прикраси з центральним солітером, але досить переконливий.

Реклама

Каблучка – одна з найважливіших прикрас у житті, а її вибір – процес, сповнений хвилювання, і відповідальний. Зрозуміло, чоловіки вибирають каблучки не так, як жінки. Деяким онлайн-шопінг здається ідеальним: обрати з наявної колекції на сайті – і все. Рідше трапляється ситуація, коли вибирають камінь – і вже під нього придумують дизайн. Виготовлення персня під замовлення займає не менше трьох місяців, тому таку пригоду варто планувати заздалегідь. Взагалі, час – один з найважливіших чинників: з пошуком тієї самої прикраси поспішати не варто.

Сукня з шовку, Bevza; перстень, біле золото, діаманти, Cartier

Вибір вже обручки може залежати від культурного контексту. Наприклад, у Бразилії, де виріс мій чоловік, є традиція – наречений і наречена повинні носити їх без каменів. Але традиція – не привід себе обмежувати: можна зробити оправу частиною дизайну. Дотримання традиції сьогодні швидше виняток з правил: сучасні наречені хочуть, щоб перстень міг про них щось розповісти.

Один з головних трендів – асиметрія, як в прикрасах бренду Messika. Ще популярні персні з флористичним дизайном – квітами або плющем, як у Van Cleef & Arpels або Boucheron. Багато пар вибирають вироби з невеликими каменями в центрі в невисокій оправі – як у Cartier або Chopard. Така підкреслена простота завжди має елегантний вигляд. Зростає попит на антикварні персні у ролі обручок. Свою роль тут зіграв інший тренд – на екологічно відповідальне споживання в епоху перевиробництва. Але не тільки. Чисті форми ар-деко, вигадливий едвардіанський або готичний вікторіанський стиль – така обручка має оригінальний вигляд, і неодмінно стане фамільним скарбом.

Багато вважатимуть ідею купівлі антикваріату для заручин – спірною. Деякі бренди можуть майстерно відтворити старе ограновування (в ньому менше фасеток) або кріплення каменів. Наприклад, Jessica McCormack працює з сучасними дилерами дорогоцінних каменів і майстрами, які володіють забутими техніками. Є і зворотна опція – називається Party Jackets: в ательє можуть оновити перстень, який ви не носите: змінити дизайн, додати камені – одним словом, причепурити вашу родинну прикрасу.

Зверху вниз: персні Serpent Boheme, жовте золото, цитрин, лазурит; сотуар, надітий як браслет, жовте золото, лазурит, все – Boucheron
Сукня з шовку, Lake

Головна зміна, що сталася з каблучками за останні кілька років, пов'язана з кольором. Сучасні наречені вибирають кольорові камені, найчастіше з дорогоцінної четвірки: діаманти, сапфіри, рубіни, смарагди. Трапляються і інші – наприклад, морганіти, альтернатива рожевим діамантам. Але білі діаманти, звичайно, незмінний лідер (зрозуміло, жовті діаманти, як в перснях Graff, Tiffany & Co. і Harry Winston, – це така ж класика, як і білі солітери). Найміцніші з усієї четвірки, вони ідеальні для повсякденного носіння. Діаманти завжди можна підсвітити відтінком, якщо вибрати потрібне ограновування або сусідство – як у персні з трьома каменями по обідку, що символізують минуле, сьогодення і майбутнє. В цьому випадку красивий вигляд матиме смарагд у парі з двома діамантами. І звичайно, сапфір, який вибирають наречені британських принців, – тільки подивіться на каблучку Кейт Міддлтон з дивовижним 12-каратним сапфіром.

Фото: Fred Jagueneau @ IOD production

Сет-дизайн і світло: Igor Ouvaroff @ IOD production

Стиль: Julia Borisenko

Асистент стиліста: Nadya Tatarinova

Макіяж: Vitalia

Зачіски: Natasha Braslavich

Моделі: Maria Zubtsova @theAgent, Arina Levchenko @L-models

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.