До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Видатні особистості: серія писальних Montblanc, присвячених Волту Діснею

З 2009 року компанія Montblanc випускає серію писальних інструментів "Видатні особистості". Її нова колекція присвячена Волту Діснею — американському режисерові, підприємцю й новаторові.

Дісней уперше використав революційні для свого часу технології кінематографії у сферах звуку, кольору й анімації, щоб оживити на екрані своїх численних незабутніх персонажів, зокрема й улюбленця багатьох Мікі Мауса. Волт Дісней, що розпочав свій творчий шлях як скромний мультиплікатор, став згодом одним з найвидатніших режисерів в історії індустрії й здобув 32 нагороди Американської кіноакадемії.

Реклама

Дизайн писальних інструментів Montblanc, присвячених Волту Діснею, розроблений у співпраці з компанією Walt Disney і відсилає до спадщини талановитого першопрохідця, який подарував дітям і дорослим нові способи мріяти. Так, за основу дизайну моделі Great Characters Walt Disney ™ Special Edition узято знамениту монорельсову систему Діснейленду. Систему булу запущено 1959 року для перевезення гостей парком. Вона стала першою монорельсовою дорогою в Західній півкулі, яка функціонувала щодня. Форма затискача на ковпачку — це відсилання до димаря пароплава з першого мультфільму Діснея "Пароплав Віллі" із синхронним звуком, головними персонажами якого стали Мікі Маус і його кохана Мінні Маус. Кольори, у яких виготовлені писальні інструменти, — чорний, червоний і жовтий — це кольори, які традиційно асоціюють з Мікі. Ковпачок і корпус ручок зроблені з коштовної смоли й прикрашені зображеннями "непомітного Мікі": це відсилання до гри, у якій шанувальники Діснея намагаються відшукати силует Мікі Мауса, захований у парках Діснейленду, на курортах і різних інших об’єктах у всьому світі.

Координати на ручці вказують на розміщення гаража його дядька в Лос-Анджелесі, де Волт Дісней заново почав свій шлях до мрії, після того як пішов зі своєї першої студії, і де він створив низку винаходів, включно з оригінальним штативом для камери, який йому допоміг сконструювати брат. На пері із суцільного золота 585 проби з родієвим покриттям вигравіювано зображення Мікі Мауса, а на верхній частині ковпачка — автограф самого Волта Діснея.

Назва Great Characters Walt Disney ™ Limited Edition 1901 означає рік народження Волта Діснея — і стільки ж випущено самих ручок. Верхня частина ковпачка кожної з них прикрашена зображенням мультипланової камери, покритим лаком. Новаторську кінокамеру, яку винайшла компанія Walt Disney, використовували для того, щоб створити ілюзію глибини в мультфільмах. Корпус прикрашає сканімація — "чарівна" анімація з контрастних смуг: з обертанням ручки то з’являється, то зникає зображення Мікі Мауса. Гравіювання на верхній частині корпусу присвячено виходу першого повнометражного мультфільму Діснея — "Білосніжка й сім гномів", цифри означають тривалість (1.33: 1, 83 MIN), а також дату й місце світової прем’єри (21/12/1937, LA). На пері із суцільного золота 750 проби з родієвим покриттям уміщено портрет Мікі Мауса, яким відкривали ранні мультфільми Діснея.

В Україні презентація колекції пройшла в камерному й дуже затишному форматі, під час якого гості могли не тільки ознайомитися з писальними інструментами, а й отримати свій портрет, а також зробити анімоване відео.

<b>MontblancEvent</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.