До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Весняний тренд: взуття з квадратним носком

Виварені джинси, сукні з люрексом і хижі принти – дизайнери продовжують надихатися стилістикою кінця 1980-х років. Тепер настав час повернення аксесуарів з того часу – головним взуттям літа будуть босоніжки, туфлі та ботильйони з квадратними носками.

Bottega Veneta Pre-Fall 2019

Одним з перших на ці моделі звернув увагу Демна Гвасалія, який у весняно-літній колекції Balenciaga запопонував одразу кілька варіацій на тему – найефектнішими у його виконанні були ботильйони, прикрашені металевим логотипом бренду.

Реклама
Balenciaga весна-літо 2019

Розробляв ці моделі і Карл Лагерфельд: колекція Fendi весна-літо 2019 доводить, що туфлі з квадратним носком можуть мати жіночний і акуратний вигляд. Взуття щільно охоплює ногу, а його декор нагадує про вітражі.

Fendi весна-літо 2019

Однак вісімдесяті не вперше піднесли на пік популярності взуття з квадратним носком. У захваті від нього були і модниці 1960-х: квадратний носок і невисокий квадратний каблук – обов'язкові атрибути модного взуття того періоду.

Andre Courreges, 1960-і

Історики моди ж свідчать, що перше взуття з квадратними носками з'явилося ще в 1830-х роках, але це вже інша історія, тим більш що у колекціях весна-літо 2019 є що вибрати вже сьогодні.

<b>Туфли с квадратным носком</b>

За матеріалами: vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.