До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Веселі казки: нова колекція Van Cleef & Arpels

4 казки братів Грімм – відправна точка нової колекції високої ювелірного мистецтва Van Cleef & Arpels, яку тут розіграли в звичному оптимістично-магічному ключі. "Нас цікавив колорит цих казок – вони інші, ніж французькі Шарля Перро, які ми часто цитуємо. Але ми не хотіли вагнерівської німецької готики, тому вибрали найсвітліші історії. В процесі розробки ключових візуальних мотивів ми дивилися на стилістику ілюстрацій до цих казок 1920-40х років, більш символічних, ніж реалістичних. У прикрасах нам важливо було передати це відчуття повсякденної магії", – розповідає Ніколя Бо, виконавчий і креативний директор Van Cleef & Arpels.

<b>Van Cleef & Arpels 2018</b>

Реклама

За реалізацію цього фантазійного і просоченого оптимізмом світу в колекції Quatre Contes de Grimm, що складається з 80 предметів, відповідає яскравий колір і звичні сюжети. Наприклад, в "Дванадцять танцюючих принцес" брошки у вигляді фігурок фей-метеликів, які Дім створює з 1940-х років, стали принцесами, і ряд доповнений і фігурками принців – їх можна розглядати або як маскулінний апдейт на догоду сучасності, або розвиток марно забутого жанру навмисних чоловічих брошок. У "Трьох перинках" серед варіації пір'я є блискучий апгрейд технології "невидимої защібки" в брошці Panache Mystérieux. Круглі і багетні діаманти і сапфіри фіолетових відтінків різних кольорів гранування buff-topped (каміння з верхньою частиною – кабошоном і фасетованим низом) створюють рівне ювелірне полотно, що завдяки Vitrail Mystery Set здається витканим без єдиного вкраплення металу.

<b>2018\Van Cleef & Arpels</b>

Колірна гама ключових прикрас "танцює" навколо головного "каменю з характером" – прийом, який в Van Cleef & Arpels незмінно використовують для створення багатогранних і багатобарвних прикрас. Найбільш примітним з такого погляду здається кольє Serapi з центральним синім сапфіром зі Шрі-Ланки огранки "подушка" 13, 01 карата. Камінь розташований на закрученому тлі, зібраному з, на перший погляд непоєднуваних, відтінків теплої теракоти корала і холодного рожевого сапфірів, молочних перлів і снігових білих діамантів. У ролі центру не обов'язково має бути камінь з "великої четвірки". У дивовижної брошки з туфельками з смарагдовими пряжками на лазуритній хмарі-подушці увагу привертають не тільки витончені скульптури, але і гранат – спесартин 6,91 карат фантазійної пірамідальної огранки troidia.

<b>18\Van Cleef & Arpels</b>

Як у справжній казці, тут і там в колекції розставлені магічні символи всередині прикрас. Знайшлося місце мікрожабці, зіркам і пір'ю. Вінець майстерності – в браслеті Traversée étoilée. За двома бірманськими сапфірами загальною вагою 50,03 каратів, що відволікають спершу увагу, заховані, з одного боку – палац під зоряним небом, з іншого – човни на воді.

<b>18\Van Cleef & Arpels1</b>

Текст: Тетяна Соловей.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.