До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Музеї Вікторії і Альберта відбудеться масштабна виставка, присвячена сумкам

Від улюбленої у Керрі Бредшоу сумки-багета Fendi до сумок Speedy Періс Гілтон і Кім Кардаш'ян та сумочки Lady Dior, названої на честь принцеси Діани – нова виставка в Музеї Вікторії і Альберта зібрала сумки, перевірені часом. Це одна з найповніших виставок, присвячених аксесуарам у Великобританії на цей час. Її відкриють у квітні 2020 року.

Сара Джессіка Паркер у ролі Керрі Бредшоу в серіалі "Секс і місто"

Виставка, яку спонсорує Mulberry, буде розділена на три секції і вміщатиме 300 сумок. У першому розділі основна увага буде зосереджена на їхніх функціях. У другому – розглянуть статус і особистість. Цей розділ вивчатиме, як культура знаменитостей стимулювала продаж і попит на розкіш, включно з сумкою Hermès Kelly, названою на честь Грейс Келлі. Від ескізу до зразка, від пошиття до місця продажу – в останньому розділі продемонстують процес виготовлення аксесуара, детально розглянуть винахід нової нейлонової сумки Prada від японського архітектора Кадзуо Седзіма і валізи International Woman від Трейсі Емін для Longchamp.

Реклама
Сумка-багет FendiСумка-багет Fendi

"Від розкішних сумок XVI століття королівської сім'ї до повсякденної великої сумки – ця виставка допоможе зрозуміти функції, значення статусу, дизайну і виготовлення сумок по всьому світу протягом століть", – каже Люсія Саві, кураторка експозиції. Від сумки-протигазу, що належала королеві Марії під час Другої світової війни, до червоної сумки у стилі листоноші Вінстона Черчилля і кейса Вів'єн Лі – ці 300 предметів абсолютно різноманітні за дизайном.

Валіза Louis Vuitton (близько 1900 року)
Сумка Speedy авторства Марка Джейкобса для Louis Vuitton

"Ці аксесуари здавна захоплюють чоловіків і жінок своєю двоїстою природою, яка поєднує особисте і публічне, – каже Саві. – Виставка досліджує їхнє постійне значення в нашому житті і як частину історії дизайну, підкреслює місію музею висвітлювати минуле і прагне надихнути дизайнерів майбутнього".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.