До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Солодкий новий Кемп: колекція годинників Richard Mille

Мануфактура Richard Mille представила колекцію годинникових Bonbon – ніби до пари майбутній виставці про кемп в Музеї мистецтва Метрополітен.

Трудомісткі у виробництві, начинені інноваційними механізмами, годинники зі значним цінником (від $120 до 160 тисяч) правдоподібно імітують магазинчик з дешевими солодощами. Бренд, який заслужено називає себе "болідом на руці", бавиться по-великому. Здається, що в золотому корпусі з сапфірами розташували маршмаллоу або кусочки льодяників – це при тому, що у світі годинників люблять теми високі як-от польоти на шаттлах і дирижаблях. Гра в низькі жанри нікого не залишила байдужим – колекцію або завзято лаяли за несмак, або хвалили за почуття гумору.

Реклама

"Навіть вимовляти 'бонбон' весело: в цьому слові є задоволення, веселощі і бажання поділитися позитивом, – каже Сесіль Гуно, креативний директор Richard Mille. – При цьому це дуже амбітний проект, над яким ми працювали півтора року".

Bonbon складається з "фруктової" (6 моделей) і "солодкої" ліній (4 моделі), кожна з моделей буде представлена в 30 екземплярах. Для колекції використали традиційні для Richard Mille бочкоподібні або прямокутні корпуси, всі моделі позиціоновані як унісекс.

"Солодка" лінія здається особливо зачіпливою: тут якраз є маршмеллоу, капкейк, морозиво і лолліпоп. Реалістичні мініатюри солодощів зроблені в дорогій техніці гарячої емалі. Щоб досягти ефекту об'ємної і ватної фактури маршмеллоу, довелося ускладнити технологію. Шари емалі не полірували, а цукерку збирали з кількох частин, потім ретельно приховали шви збірки. Відтінки могли "шукати" рік, щоб вибрати правдоподібні відтінки емалі.

Для корпусів фруктової лінії використовували інноваційний матеріал для корпусу Quartz TPT® (технологію сплаву шарів кварцу за допомогою каучуку запатентували 2015 року – крім міцності, так досягають мети нескінченної гри з кольорами). У цій колекції бренд представив новий пронизливий лазерний відтінок.

<b>BonBon_Watch</b>

Зрозуміло, всі моделі оснащені мануфактурними механізмами, які можна розглянути крізь скелетонізовані корпуси. Більш несумісну комбінацію теми і арсеналу високого годинникового мистецтва – важко уявити. У цьому сенсі колекцію можна назвати модною – такий собі Balenciaga у годинниковому світі.

Текст: Тетяна Соловей

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.