До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сад насолод: перша колекція високого ювелірного мистецтва Gucci

Алессандро Мікеле дебютував з колекцією високого ювелірного мистецтва Gucci. У ній безперечно впізнається його почерк. Назва Hortus Deliciarum ("Сад насолод") – цитата: так називається середньовічний рукопис про пам'ятки світу, який поклав початок цілої серії зборів, Hortus`ів, в європейській культурі.

Ювелірна колекція Hortus Алессандро Мікеле включає: звичний бестіарій Gucci (леви, тигри, змії, дракони, бджоли), надлишковий бароковий декор, багатоцвіття і фірмову ностальгію. Теми колекції вибудовані навколо міфологічних образів райських садів на кшталт Едему і Аркадії, і втраченого вічного кохання. Для їх вираження в колекції використовують ювелірні камені огранювання "серце" і стріли купідона, деталі фамільних гербів і драматичні поєднання червоних і пурпурних відтінків. Дизайни деяких коштовностей – навмисні цитати історичних форм як-от барокових сережок-шандельєрів, тіар, парадних помпезних кольє, католицьких хрестів і рухомих при русі брошок entremblant.

Реклама

Як для дебюту колекція переконлива: 200 прикрас, які Мікеле створював як професійний дизайнер, а не ювелір. Відразу малював коштовності, а потім до них підбирали каміння: топази, турмаліни, рубіни, гранати, сапфіри, шпінелі, діаманти, опали, аквамарини, рубеліти – тоді як у практиці ювелірного світу прийнято чинити з точністю навпаки. З нагоди запуску колекції Gucci відкрили бутик в головній ювелірній точці Парижа – на Вандомській площі, де в день відкриття представили перший Hortus Deliciarum.

<b>Hortus Deliciarum</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.