До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Особистий талісман: як іибрати дорогоцінний камінь за знаком Зодіака

Дослідження каменів за датою народження – добрий варіант для знайомства з астрологією. Vogue.ua зібрав гід, як вибрати правильний камінь для кожного знаку Зодіака.

Фото: Peter Ash Lee @ArtPartner

Концепція таких каменів починається ще з біблійних часів. Фахівці вважають, що в першому столітті романо-єврейський історик Йосип Флавій виявив зв’язок між 12 каменями нагрудника первосвященика Аарона, знаками Зодіаку та місяцями року. Звичай носити ці камені виник приблизно в 16-му столітті в Польщі, де було модно прикрашати свої виходи різними дорогоцінними камінцями щомісяця.

Реклама

У 1870 році компанія Tiffany & Co. опублікувала брошуру, у якій кожен місяць календаря зіставлявся з каменем як ідея подарунку для близьких. А згодом американська національна асоціація ювелірів зібралася в 1912 і 1952 роках, щоб закріпити та завершити список каменів, які відповідають кожному місяцю.

Vogue US, грудень 1993 року

Такі камені народження — це більше, ніж просто дорогоцінності, які відповідають кожному місяцю. Кожен з них має особливу властивість, пов'язану зі знаком Зодіаку. Природна енергія, що міститься в них, може полегшити тривоги та підвищити впевненість. Їх також можна використовувати для детоксикації шкіри. Практичноі, вони можуть робити все, що завгодно, пов’язане з доглядом за собою, любов’ю до себе та зціленням — ось чому вивчення їхніх енергетичних властивостей важливе.

Січень — гранат

Народжені в січні підпадають під знаки Зодіаку Козоріг і Водолій і відомі своєю вірністю, драйвом, винахідливістю, впевненістю та професійним і особистим успіхом. Енергійний камінь, гранат є ідеальним для вдосконалення цих якостей.

Bea Bongiasca
Mejuri
Лютий — аметист

Аметист посилює інтуїцію, тому він ідеально підходить для Водолія і Риб. Обидва знаки, як відомо, є просвітленими та духовними — саме ті властивості та почуття, які надихає аметист.

Liberty London
Dolce & Gabbana
Березень — аквамарин

Від чуттєвих Риб до бурхливого Овна: народжені під будь-яким з цих знаків потребують енергії, щоб допомогти вгамувати свій темперамент. На щастя, аквамарин, який є каменем народження березня, вгамовує емоції, очищає енергію та заспокоює розум.

Pragnell
Robinson Pelham
Квітень — діамант

Овен і Телець – знаки Зодіаку квітня. Діаманти підносять артистизм і уяву, якщо людина відкрита для нових можливостей, а також можуть допомогти спрямувати свою творчість і досягти величі.

Cartier
Pandora
Травень — смарагд

Травень — місяць, який проходить під егідою нових відкриттів, адже сонце переходить від земного Тельця до повітряних Близнюків. Смарагди можуть розпалити вдумливість, посиливши революційні та бунтарські ідеї.

Suzanne Kalan
Jessica McCormack
Червень — перли

Перли приносять необхідне відчуття спокою та розуміння своїх думок і емоцій тим Близнюкам і Ракам, які народилися в червні.

Completedworks
Tasaki
Липень — рубіни

Сонце переходить від емоційного Рака до енергійного Лева, роблячи цей місяць сповненим запалу та сентиментальності. Рубіни додають енергетиці липня пристрасті, мужності та позитиву.

Stone and Strand
Objet d'Emotion
Серпень — перідот

У серпні Сонце переходить від вогняного Лева до земної Діви, що означає, що емоції потрібно стримати і вгамувати. Перідот допомагає досягти душевного спокою.

Browns
Annoushka
Вересень — сапфір

Сапфір відомий як "камінь кохання". Він може допомогти об’єднати людей, що обіцяє космічна енергія вересня, коли Сонце переходить від Діви до Терезів – знаків Зодіаку, які прагнуть до гармонії та партнерства з іншими.

Piaget
White Bird
Жовтень — опал

Терези та Скорпіон — два знаки жовтня, особливий фокус яких на вірності. Опали уособлюють відданість, а також інтенсивність у чуттєвих ситуаціях. Вони також слугують джерелом відхилення від негативних вібрацій, які перешкоджають емоційному розвитку.

Dior
Diny Hall
Листопад — топаз

Топаз є ідеальним дорогоцінним каменем для зв’язку з духовними та метафізичними почуттями людини у сезон панування Скорпіона та Стрільця.

Alison Lou
Pomellato
Грудень — бірюза

Позаяк у грудні Сонце рухається через знаки Зодіаку імпульсивного Стрільця та прагматичного Козерога, місяць прагне більшої енергії заземлення, яку приносить камінь бірюза. Цей камінь також відкриває можливості для самореалізації.

Mateo
Tiffany & Co.

Текст: Lisa Stradust

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.