До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дорогоцінна Ібіца: прикраси Oraїk

Тендітна Ельвіра Голомбосі в 7 років емігрувала з рідного Закарпаття в Європу з татом художником і мамою-спеціалістом по кераміці. Під час навчання на ювеліра в неофіційній столиці гранування, німецькому місті Ідар-Оберштайн, познайомилася з колумбійцем Гектором Лассо, який вже встиг вивчитися на ювеліра у Франції і створював корони за сотні тисяч євро.

"Я хотіла робити прикраси, які були б носибельними, адже в університеті ми працювали над радше art pieces, які було б важко носити", розповідає Ельвіра. Так вони з Гектором вирішили заснувати свій бренд Oraїk. Тепер живуть на богемному острові Ібіца, який надихає їх на створення прикрас в стилі трайбал. Парі личать прикраси: у Ельвіри довге розпущене волосся і майже немає макіяжу – вона нагадує мавку, а Гектор – героя міфів зі своїм кучерявим волоссям, акуратно зібраним в хвіст.

Реклама

"Ми працюємо з сріблом і золотом, з рубінами, сапфірами, діамантами, турмалінами. Замовляємо їх переважно в Індії. У Німеччині ми вчилися на гранувальників дорогоцінного каміння – тому деяке наше каміння ми грануємо самі", – розповідає Гектор. У лукбуці бренду: прикраси у вигляді міфічних істот, також роботи з великим каменем і браслети. На питання чи є українські візуальні символи в їхній творчості, Ельвіра пояснює, що "загалом все, що ви бачите в наших прикрасах – це плід моєї підсвідомості. Він нагадує резервуар картинок, про походження яких я навіть не здогадуюся. Можливо, візуальність України теж там є. Але це тільки не на раціональному рівні".

Прикраси Oraik масивні і привертають до себе увагу, їм чужа дискретність, яка головує зараз в ювелірній моді. Саме тому французький Vogue одразу звернув увагу на цей бренд і підготував про нього матеріал. Про це скромно розповідає Ельвіра ламаною українською з чарівним закарпатським акцентом, який не забула за 21 рік еміграції.

<b>укр ибица</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.