До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Cartier представили нову колекцію високого ювелірного мистецтва Magnitude

У новій колекції Cartier продовжують експериментувати з нетривіальними комбінаціями матеріалів. На початку ХХ століття вигадані ними прикраси з білої платини і діамантів розглядали як революцію, так само і поєднання виробних коралів з дорогоцінними смарагдами і діамантами. Сьогодні білі прикраси – класика парадного дрес-коду, а комбінації зеленого і червоного – символ ювелірного ар-деко. Любов до експериментів ніколи не покидала стіни Cartier.

У новій колекції Magnitude дорогоцінні камені використані як оправа для ювелірних або виробних, так відтіняють красу мінералів, у які ювелірний світ брендів Вандомської площі вдивлятися не звик. У центрі кольє Aphélie – рутиловий кварц огранування кабошон. Він випускає промені, як Король-сонце: його оточують стріли з морганіта, діамантів, коралів і онікса, які продовжують малюнок додавань до кристала. Намистини ляпіс-лазуриту в кольє Équinoxe – основа композиції: їх ніби скріплює ювелірне полотно з жовтих, оранжевих і білих діамантів і 15,5-каратного цейлонського сапфіру. Розміром сапфір не поступається бусинам ляпіс-блакиті: так виробний непрозорий яскраво-синій камінь здається рівним дорогоцінному. У браслеті Zemia майстри Cartier зайшли ще далі. Центральний опал огранування кабошон 77.27 карата полірували разом із залишками породи, в якій формувався камінь. Він оточений блакитними і фіолетовими сапфірами, пурпуровими гранатами, які підкреслюють гру кольору всередині напівпрозорого мінералу.

Реклама

"Все визначають камені. Під них ми підлаштовуємо дизайн", – зізнавався директор з стилю і спадщини Будинку Cartier, П'єр Райнеро, на презентації колекції, яку влаштували в Лондоні – місті, з яким марку пов'язує довга історія дружби з англійськими королями.

Поклоніння каменю виражене в назві колекції. Magnitude в астрології – це сяйво зірок, помітне людському погляду; в геології – сила інтенсивності рухів плато, через зіткнення яких народжуються майбутні дорогоцінні мінерали. Разом з назвою в колекції з'явилися космічні мотиви. Прикраси обіграють мерехтіння Чумацького Шляху або параду планет. Наприклад, у кольє Aurore Boreale ("Північне сяйво") ефект всіх відтінків синього досягнений не тільки завдяки використанню великих опалів у комбінації з смарагдом. Радше – завдяки майстерній інкрустації ляпіс-лазуритом бічних граней вертикальних пластин, з яких зібрана об'ємна прикраса. Точкові інкрустації діамантами підсилюють переливи кольору.

<b>Magnitude</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.