До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Національній опері — прем’єра балету "Данте"

На завершення театрального сезону Національна опера підготувала для глядачів багато цікавого. Так, 25 і 27 червня в театрі відбудеться прем’єра балету "Данте", приурочена до 700-річчя від дня смерті поета. Режисер постанови — випускник Київського хореографічного училища, а нині художній керівник німецького балету Theatre Kiel Ярослав Іваненко. Упродовж 10 років Ярослав також працював у трупі одного з найвідоміших сучасних хореографів — легендарного Джона Ноймаєра.

Фреска Доменіко ді Мікеліно, що зображує Данте з копією "Божественної комедії"

"Я орієнтуюся на дві книги Данте, — розповідає Ярослав Іваненко. — „Нове життя" — найдивовижніший за красою і такий „земний" збірник Данте. Тут уперше ми чуємо ім’я коханої — Беатріче. І „Божественна комедія" — вершинне його творіння, визнаний шедевр поетичного мистецтва й водночас енциклопедія ботаніки, астрономії, суспільної історії. Сам Данте стверджував, що хотів цим твором "врятувати людей від ганебного стану й привести їх до щастя". На основі цих двох творів я хочу побудувати балет про життя самого Данте Аліг’єрі".

Реклама
Репетиція балету "Данте". Фото Олександри Злуниціної

Головні партії в "Данте" виконають Денис Недак, Тетяна Лезова і Ярослав Ткачук. Над костюмами працюють Андрій Злобін і Ганна Іпатьєва. Балет "Данте" — спільний українсько-італійський проєкт у співпраці з Посольством Італії в Україні та Італійським інститутом культури в Україні. У постанові звучатиме музика Вагнера, Дворжака й Боссо.

Денис Недак

Театральний сезон в Національній опері завершиться 4 липня. Фінальним акордом стане балет "Дама з камеліями" (1 липня) з Анастасією Шевченко та Станіславом Ольшанським у головних партіях, і опера "Флорія Тоска" (2 липня) Пуччіні з участю однієї з найкращих у світі лірико-драматичних сопрано Людмили Монастирської і Валентина Дитюка. А 3 і 4 липня в Національній опері пройдуть гала-концерти з нагоди завершення 153-го театрального сезону з участю провідних артистів.

Анастасія Шевченко

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.