До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У музеї Ханенків покажуть 5-годинну оперу про створення світу

30 вересня в Музеї Ханенків відбудеться прем’єра опери GENESIS від лабораторії сучасної опери Opera Aperta. Це нова робота відомих далеко за межами України композиторів Романа Григоріва та Іллі Разумейка. Дві їхні опери — Chornobyldorf та IYOV — ввійшли в топ світових театральних перформансів Music Theater Now та були представлені на фестивалях сучасної опери в Європі та США.

У музеї Ханенків

Про створення опери розповідає її співавтор Роман Григорів: "Робота над оперою почалась у липні. В основі лібрето — "Книга Буття" та її варіації в різних культурах, а також вічний міф про Орфея, без якого не обходиться жодна опера. Під час перформансу учасники й глядачі вистави перетворюються на служителів музею, його мешканців і переходять зі стану концерту й виконання в стан проживання. 13 кімнат Музею перетворяться на 13 мізансцен театру пам’яті. Блукаючи вітальнями й галереями, глядач зможе створити власну драматургію опери й потрапити в будь-який інший музей або театр світу, сповільнюючи час і деконструюючи історію".

Реклама

Цікаво, що опера була створена саме для музею Ханенків, а його архітектура й зали стали частиною сценографії вистави. Нагадаємо, що з початком повномасштабного вторгнення Музей Ханенків демонтував експозицію та убезпечив колекцію мистецтва. Відтак музей віднайшов нові формати роботи: команда створила екскурсію порожніми залами "Тіні і стіни", що переносить відвідувача до епохи засновників Музею Богдана і Варвари Ханенків. Наразі музей також влаштовує виставки сучасних українських митців — першим проєктом стала виставка "Солдатики. Вторгнення" Олега Калашника в залах азійського мистецтва.

Показ опери GENESIS відбудеться в Києві 30 вересня, 1 та 2 жовтня о 14:00

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.