До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому потрібно піти на "Пахіту" і "Шехерезаду" з балериною Наталією Мацак

Прима-балерина Національної опери Наталія Мацак і прем'єр Нідерландського національного балету Костянтин Аллен танцюють головні партії в "Пахіті" і "Шехерезаді" 22 лютого. Чому це не можна прогавити, знає Vogue.ua.

Пів року тому Наталія Мацак та Костянтин Аллен танцювали в Києві "Баядерку". Вистава минула з переаншлагом – і багато в чому надихнула артистів повернутися на сцену Національної опери вже з двома одноактними балетами, "Пахітою" і "Шехерезадою". У чомусь це прем'єра і справжній ексклюзив: Наталія вперше танцює "Пахіту" в Україні, а Костянтин Аллен дебютує в "Шехерезаді".

Реклама
Наталія Мацак

"Пахіта" – ключовий балет композитора Людвіга Мінкуса, літературною основою якого стала новела Сервантеса "Циганочка". З моменту прем'єри 1846 року балет ставлять на головних майданчиках світу. "Шехерезада" – твір Римського-Корсакова, в основі якого – казка про розкішну царівну Шехерезаду з "1000 і 1 ночі"; балет дуже видовищний і ефектний.

Костянтин Аллен

Окремо слід сказати про солістів. Наталія Мацак – одна з найвідоміших в Україні балерин, лауреат конкурсу імені Сержа Лифаря. Вона дебютувала на сцені Національної опери в 18 років, а тепер танцює ключові партії класичного репертуару у Франції, Італії, США, Швейцарії, Греції, та залишається примою-балериною Національної опери. Її партнер у Києві – танцівник Костянтин Аллен, зараз соліст Нідерландського національного балету, однієї з найпрогресивніших балетних труп у світі. Костянтин народився в Штатах, виріс на Гаваях, де почав танцювати в 5 років. 2007 року отримав бронзову медаль на конкурсі Youth American Grand Prix у США, працював в Штуттгартському балеті, а з 2018-го приєднався до трупи Нідерландського національного балету.

Наталія Мацак

Диригувати "Пахітою" і "Шехерезадою" 22 лютого буде Аллін Власенко – професор Національної музичної академії і диригент симфонічного оркестру Національної опери.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.