До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Який вигляд мають костюми Рей Кавакубо для Віденської опери

8 і 14 грудня у Віденській опері відбудеться безпрецедентна прем'єра. Це сучасна інтерпретація роману Вірджинії Вулф "Орландо", для якої зібрали неповторну команду постановників. Музику і лібрето до опери написала австрійська композиторка Ольга Нойвірт – це вперше за 150-річну історію Віденського театру музику до опери написала жінка. За костюми відповідає засновниця бренду Comme des Garçons, Рей Кавакубо.

Фото: Comme des Garçons

Нагадаємо, "Орландо" опублікували 1928 року. Це перший в історії роман, присвячений гендерним проблемам. Сюжет охоплює період у 350 років. Першу половину цього часу його головний герой Орландо проживає чоловіком, а другу – жінкою. 1992 року представили фільм "Орландо" – головну роль безсмертного аристократа, що змінює стать від життя до життя, зіграла тоді Тільда Свінтон. Що стосується віденської постановки, то дизайнерка Рей Кавакубо роботу над костюмами розпочала задовго до прем'єри. Саме роману "Орландо" присвячена колекція Comme des Garçons весна-літо 2020. Під впливом співпраці з Віденською оперою Кавакубо представила одяг родом з XVIII і XIX століть: яскравих відтінків, з парчі та жакарду з квітковим малюнком. Частину цих образів можна буде побачити і на артистах опери "Орландо" вже в грудні.

Реклама
Фото: Comme des Garçons

"Я справді хочу трохи струснути це старомодне, красиве, чудове місце", – каже композиторка Ольга Нойвірт про свою постановку, яку вже обговорює світ. Партію Орландо в юності виконає трансгендерний артист кабаре Джастін Вівіан Бад.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.