До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Французька весна: вечір франко-українського балету в Національній опері

14 квітня у межах "Французької весни" в Національній опері відбудеться гала-концерт "Вечір франко-українського балету". На сцені – солісти і прими з України та Франції.

Ідея про те, щоб об'єднати на одній сцені танцівників з Франції та України виникла взимку під час гастролей трупи Національної опери в Парижі. Українська трупа дала там більше 20 "Лускунчиків" – з аншлагом. Побачити на одній сцені представників двох балетних шкіл, французької та української, можна буде вже 14 квітня. Паризьку оперу представить Франсуа Алю – прем'єр театру, який в кінці минулого року танцював у Києві "Шехерезаду" з Катериною Ханюковою. Разом з ним на сцену Національної опери вийдуть етуаль Паризької опери Леонора Болак, Поль Марк, Лідія Варей, Франческо Мора, Селія Друї.

Реклама
Франсуа Алю, фото Julien Benhamou

Партнеркою Франсуа Алю буде Катерина Ханюкова, солістка English National Ballet. Разом вони виконають сцени з "Дон Кіхота" і "Корсара". Українська трупа представить па-де-де з "Сплячої красуні" (його станцюють Анастасія Шевченко і Денис Недак); па-де-де "Діана і Актеон" з балету "Есмеральда" (солісти Станіслав Ольшанський та Юлія Москаленко), а також сцену з балету "Цезар" (солісти Тетяна Лезова і Нікіта Сухоруков).

Катерина Ханюкова
Анастасія Шевченко і Денис Недак

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.