До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Україна вражає рекордами: гучні перемоги українських спортсменів

Дефлімпійські ігри, Діамантова ліга, серія змагань Karate 1 Прем’єр-ліги WKF: наші спортсмени вражають неймовірними досягненнями на світовій спортивній арені. Поки ЗСУ б’ ються за перемогу України над російськими окупантами, KALUSH Orchestra перемагає на "Євробаченні", українські спортсмени перемагають у змаганнях.

Дефлімпійські ігри

Україна – абсолютний переможець у медальному заліку Дефлімпіади: 138 медалей. У нашої збірної – 62 золоті, 38 срібних та 38 бронзових медалей. Остання перемога українців – у футболі, що відбувався в межах Дефлімпіади. За підсумками наша дефлімпійська команда побила власний рекорд за кількістю нагород та кількістю золотих медалей.

Реклама

Відрив – величезний: за нами – США з 55 медалями, з яких 20 – золотих. XXIV Дефлімпійські ігри, що мали відбутися у 2021, перенесли через пандемію коронавірусу. Вони тривали з 1 по 15 травня 2022 року в Бразилії, у місті Кашіас-ду-Сул. На змаганнях розіграли 209 комплектів медалей. Дефлімпіада – це спеціалізована Олімпіада, змагання найвищого рівня, для людей, які не чують.

Карате

"Золото" з карате у ваговій категорії до 55 кілограмів взяла в Марокко українська спортсменка Анжеліка Терлюга. Срібна призерка Олімпіади-2020, 6-кратна європейська призерка з карате у 2022 році не сходить з п’єдесталів – це вже третя її медаль. На першому етапі в ОАЕ вона здобула срібло, на другому, в Португалії, отримала найвищу, золоту нагороду. Нарешті, на третьому етапі в Рабаті українка знову піднялася на найвищу сходинку п’єдесталу.

На турнірі Karate 1 Прем’єр-ліги WKF, що відбувався в Марокко, Анжеліка була єдиною спортсменкою, що представляла Україну. 30-річна каратистка з Одеської області – лідерка світового рейтингу у вазі до 55 кілограмів та улюблениця соцмереж: в її інстаграмі – 126 тис. підписників.

Потрійний стрибок

26-річна українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук вперше в кар’єрі взяла участь у змаганнях Діамантової ліги в потрійному стрибку на відкритому стадіоні. Нагадаємо, її "рідний" вид спорту – стрибки в довжину. Проте – відразу "срібло" з результатом 14,73 м. У березні Марина здобула "срібло" на чемпіонаті світу з легкої атлетики в потрійному стрибку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.