До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Життя в рожевому кольорі: відкриття ресторану "Чайка" в Одесі

"Рожевий я люблю, ти ж знаєш", — каже мені задоволена Наташа Зінько під час туру оновленими інтер’єрами "Чайки". Кілька місяців тому разом з командою однодумців дизайнерка заходилася модернізувати ресторан на Аркадійській алеї.

Наташа Зінько, Гаррі Нурієв

Новий яскраво-рожевий фасад з розправленими пташиними крилами на логотипі подібний до декорацій з "Голлівуду" Раяна Мерфі. Антураж розробили під пару: біля входу припарковано старий радянський кабріолет. З нагоди перезапуску він змінив кондове синє забарвлення на — ви вгадали — грайливе яскраво-рожеве. "Це правильний відтінок", — зазначає Наталя. Тут майже все так: стіни маленьких кабін, сидіння і посадкові пуфи пофарбовано в соковиті кольори солодкої вати та фруктових смузі — відповідно до Пантону вони містяться десь між забарвленням суконь Періс Гілтон зі спекотних нульових і мастю Рожевої Пантери.

Реклама
Микита Грєшнов

Дизайнер Гаррі Нурієв, який прославився проєктами з Balenciaga і Nike та допомагав Наташі облаштовувати інтер’єр одеської "Чайки", має чудове чуття на Instagram-хотспоти — його роботи стають у стрічку соціальних медіа як влиті. Цього вечора фотогенічність оновлених інтер’єрів "Чайки" (спойлер: найкласніший — у задзеркаллі туалетних кімнат) випробовувала на міцність сама Наташа в апокаліптичній сукні Marine Serre, господиня ресторанної мережі Sumosan Жаніна Волкова, Гаррі Нурієв з партнером по Crosby Studios Тайлером Біллінджером у джинсах кльош з колекції Наташі та співачка Layah, яка матеріалізувалася в мікросукні з рожевого латексу на барній стійці, виконала для гостей дві композиції (одна — прем’єра спеціально для "Чайки") і своїми танцями розбила мені серце назавжди.

Гаррі Нурієв

Як не дуже досвідчений ресторанний оглядач, я обережно знайомлюся з командою на відкритій кухні ресторану і майже минаю фуршет. А дарма — змішуючи середземноморську й ізраїльську кухню, меню для "Чайки" розробляли Йоссі Шитріт і Давид Ельмакіас з тель-авівського David ve Yossef. У гастрономічному екстазі тут є на чому посковзнутися: гості хвалять креветковий фалафель, ризото з цвітної капусти і японські панкейки із соусом юзу.

LAYAH

Але я маю мету: прошу Наташу познайомити з головною людиною за стійкою бару — увагу привертає невпізнаний коктейль з піни кольору Tiffany's. Запитую Михайла Сафонюка, що розробив коктейльну карту закладу, який у "Чайці" спеціалітет. Чим напиватиметься ошатна тусівка на піку приморського сезону? З гітів вечора — майже флуоресцентний Ice Rock на горілці й суміші лікерів, який я вподобав, і чудовий Golden Haze на цитрусовій горілці, до якого кладуть прозорий листовий скелет, — для цього, як з’ясувалося, листя сушать упродовж шести місяців. На вигляд напій як японське хоку, розлите по келихах, — об нього цього вечора я природно й спіткнувся.

Дмитро Ананьєв, Наташа Зінько, Веня Брикалін

Будете в Одесі — обов’язково завітайте до "Чайки", де цього літа точно будуть гучні вечері, п’янкі вечірки й запальні танці. А звідти до Дрімленду, як від заправки в телепроєкті Раяна Мерфі, — на яскраво-рожевому кабріолеті рукою сягнути.

Текст: Веня Брикалін

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.