До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У ресторані Citronelle минув бранч з шеф-кухарем Полем Бургальєром

23 листопада в ресторані Citronelle відбувся прес-ланч з французьким шеф-кухарем Полем Бургальєром, спадкоємцем відомої французької сім'ї бушері і володарем двох зірок Мішлен.

Марія Дідковська і Поль Бургальєр

Про шефа Поля Бургальєра власниця ресторану, Марія Дідковська, розповідає із захопленням і миттєво заряджає емоціями всіх присутніх. Бургальєр – один з найяскравіших молодих шефів Європи: йому всього 25, і вже більше десяти (!) років Поль працює тільки в ресторанах-володарів мішленівських зірок. У його біографії – робота з легендарним шефом Joel Robuchon; пізніше – в знаменитому ресторані Geranium 3* в Данії. З 2016 року Поль став найкращим су-шефом Данії, а зараз він – шеф британського L'Enclume 2*. L'Enclume люблять музиканти, зірки спорту і політики, але, перш за все, це дуже красиве і затишне місце. Воно розміщене в будівлі старовинної кузні в живописному селі Картмель, оточеному озерами і горами. На території ресторану – сад і ферма; деякі інгредієнти з цієї ферми Поль власноруч зібрав і привіз до Києва для того, щоб додати в свої фірмові страви під час вечері з київськими гостями.

Реклама
Марія Дідковська

Під час спілкування з пресою, Поль раз у раз прикладає руку до серця і м'яко усміхається. Гастрономія і справді його велика любов: її він успадкував від батька, французького бушері (засновника м'ясних магазинів), а той – від свого, і так в родині Бургальєр триває ось уже дев'ять століть. "Наш будинок був прямо над м'ясною лавкою батька, і щосуботи у нас була традиція – ми разом готували обід, – розповідає Поль. – У дитинстві я мріяв стати архітектором, але не дуже добре вчився в школі, тому зрозумів, що краще буду робити щось руками – наприклад, готувати". У кулінарній школі, згадує Поль, він затримувався довше вчителів – ті йшли додому о десятій вечора, а Поль залишався до ночі і продовжував вчитися. У 16 років хлопець виїхав з рідного Ліможа і майже відразу ж почав працювати у знаменитого шефа Joel Robuchon. Сьогодні Поль Бургальєр – справжній вундеркінд і один з найяскравіших молодих шефів Європи.

Поль Бургальєр

До Києва шеф приїхав на запрошення власниці ресторану Марії Дідковської. 23 і 24 листопада, продовжуючи традицію гастрономічних вечорів, Citronelle запрошує гостей на особливу вечерю з Полем. Її назвали "Королівський вечерю" і присвятили полюванню: в розпал сезону полювання Поль готуватиме для київських гостей дичину. У меню: річкова форель, оленина, дикий кабан і багато іншого; гостей чекає сет з восьми страв. Французькі шефи впевнені: майстерність проявляється саме в тому, як шеф готує дичину.

Вранці ж, під час зустрічі з пресою, Поль готував устриці – одну зі своїх улюблених закусок. Ранок хорошого шефа завжди починається з устриць: після приходу в ресторан, шеф насамперед готує ті страви, які вимагають особливої уваги. Наприклад, устриці. У Києві Поль Бургальєр подавав устриці "Желардо" – так, як готують в його рідному Ліможі. Від них не відірватися.

Гастрономічні вечори з Полем Бургальєром відбудуться в ресторані Citronelle 23 і 24 листопада. Партнер вечорів – компанія "АвтоКапітал", офіційний імпортер автомобілів Mercedes-Benz Ukraine, генеральне представництво Daimler AG і невід'ємна частина корпорації.

<b>Citronelle</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.