До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Just georgeous: чотири рецепти справжньої італійської пасти від Pasta Queen

У листопаді виходить кулінарна книжка Наді Катерини Мунно, TikTok та Instagram-блогерки The Pasta Queen. Розповідаємо, хто така Pasta Queen, та публікуємо три рецепти пасти, простої в приготуванні та божественної на смак. Just georgeous!
"Королева пасти" – італійка за походженням. Наразі вона живе в США та монетизує власну харизму разом з традиційними сімейними рецептами, які успадкувала від рідних.


За кулінарними перформансами Наді стежить багатомільйонна авдиторія: інстаграм з 1,6 млн підписників, TikTok з 2,4 млн та YouTube з 3/4 млн підписників. Вона була гостею шоу Дрю Беррімор та "Доброго ранку, Америко". Надю обожнюють не лише за її прості автентичні рецепти, які відтворювати – сама насолода, а й за акторський дар: кожне приготування їжі вона супроводжує своєрідним кулінарним стендапом.

Майбутня книжка The Pasta Queen: А Just Gorgeous Cookbook

Вона справді заохочує творити. Її фірмовий прийом – звеличувати їжу та глядачів. "Just Gorgeous" ("Просто розкішно") – експресивно додає Надя наприкінці кожного ролика, а кожен схвальний епітет, який вона адресує їжі, – адресує також глядачеві "Унікально! – Точно як ви!", "Божественно – от просто як ви!" тощо.

Реклама

Вона нерідко ділиться історіями, наче натхненно грає п’єсу. Відома своїми апетитними рецептами, відчутним гумором та драматичною розповіддю, Надя швидко здобула армію прихильників в Інтернеті й зібрала мільйони підписників у TikTok, Instagram, YouTube та Facebook.

Надя народилася в Римі. Її пращури заснували макаронну фабрику на півдні Італії, в районі Неаполя, ще в 1800-х. Фабрика працювала до закінчення Другої світової війни, а потім її довелося закрити. Надя – вже п’яте покоління у своїй родині, що готує пасту. "Цікавий факт: ДНК має форму макаронних виробів з фузілі. Тож можна сказати, що макарони в моїй ДНК", – каже вона в одному з подкастів. Ми вибрали вишукані рецепти пасти, які можна приготувати за Надіїними інструкціями. Вийде Just Georgeous!

Паста з песто та лососем

Інгредієнти:

  • свіжий лосось

  • вершкове масло

  • свіжий тим’ян (чебрець)

  • жирні вершки

  • сіль та перець (на смак)

  • лінгвіні

  • сухарі

Для песто:

  • листя базиліку

  • оливкова олія extra virgin

  • сир Parmigiano та Pecorino

  • часник

  • половинка лимона

  • фісташки

Приготування

Почнемо з приготування соусу для пасти зі свіжого лосося, вершкового масла та свіжого тим’яну. Спершу розігріваємо на сковорідці олію й чебрець. Потім додаємо лосося й трохи солі та перцю й жирних вершків.

Для песто ми перемелюємо в блендері до однорідної маси базилік, сир пекоріно та парміджано, часник і фісташки. Доповнюємо оливковою олією першого пресування та вичавлюємо половину лимона. Додаємо до лосося лінгвіні, відварені al dente, песто та трохи води, в який варилися лінгвіні. Все перемішуємо. Нарешті, увінчуємо страву підсмаженими сухарями.

Паста "Жінка в рожевому"

Інгредієнти:

  • цибуля-шалот

  • часник

  • оливкова олія першого пресування

  • томатна паста

  • склянка горілки

  • подрібнені помідори

  • жирні вершки

  • сіль та перець (на смак)

  • креветки

  • перець чилі (на смак)

  • петрушка

Приготування

Змішуємо цибулю-шалот, часник, оливкову олію першого пресування, трохи томатної пасти й чашку горілки. Потім додаємо подрібнені помідори, жирні вершки та трохи солі й перцю, а потім — креветки й перець чилі. Наприкінці перемішуємо частину соусу й посипаємо петрушкою.

Спагеті з лимонним песто та м’ятою

Швидкий, але напрочуд смачний рецепт.

Інгредієнти:

  • свіжа м’ята

  • фісташки

  • часник

  • сир Pecorino

  • оливкова олія

  • лимон

  • спагеті

Приготування

Вершкове песто зі свіжою м’ятою, фісташками, часником, сиром пекоріно, оливковою олією та вичавленим лимоном перемелюємо в блендері до однорідності. Потім поєднуємо зі спагеті al dente та лимонним песто з м’ятою.

Спагеті alla Nerano

Це страва для королівських осіб. Загальний час підготовки і приготування: 25 хвилин.

Інгредієнти:

  • морська сіль;
  • пачка спагеті (0,5 кг);
  • 1/4 склянки чи 2 столові ложки оливкової олії першого пресування;
  • 1 чи 1/2 невеликого цукіні, нарізаного кружальцями;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 6 квіток цукіні (за можливості);
  • 6-8 листків свіжого базиліку (порвати), плюс ціле листя для оздоблення;
  • 1/2 склянки дрібно натертого сиру пекоріно;
  • 1/2 склянки дрібно натертого сиру проволоне або іншого гострого сиру з коров’ячого молока (для присипання).

Приготування

Нарізаємо цукіні кільцями, додаємо по можливості їхні квітки та смажимо на олії першого пресування. Потім додаємо спагеті й вершкове масло, а відтак — базилік та сир Pecorino Romano. Перед поданням додаємо дрібку чорного перцю.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.