RU UA

Журнал VOGUE

Підписатися
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь

Ciao bella: справжня піца, рецепт з Італії

04 квітня 2020

Італійський поет Джанні Маркантоніо ділиться рецептом своєї фірмової піци.

Сім’я Джанні живе в середземноморському селищі Купра-Маріттіма, у регіоні Марке. Сьогодні всі жителі країни — в однакових умовах: карантин дотримується беззаперечно. Будинок, де Джанні живе зі своєю мамою Джуліаною, стоїть на горі й дивиться на море. На нульовому поверсі облаштована кухня і є піч для піци. Спеціально для vogue.ua Джанні приготував піцу в духовці — і поділився секретами процесу.

Для тіста:

25 г свіжих дріжджів;

500—600 г борошна;

склянка теплої води;

0,5 чашки молока;

щіпка цукру;

дрібка солі;

оливкова олія.

Для начинки:

Томатний соус (можна взяти готовий, а можна приготувати самостійно з пасати, оливкової олії, дрібки солі й сухого оригано).

Додаємо до смаку: гриби, артишоки, горгонзолу, ковбаски пепероні тощо.

Моцарела.

Приготування

У склянці теплої води розведіть дріжджі й додайте трохи молока.

Всипте в миску борошно, додайте дрібку солі й цукру. Влийте розчин з води, молока й дріжджів. Починайте місити. У разі потреби додавайте воду кімнатної температури, щоб вийшло в міру пружне, щільне тісто.

Щойно тісто оформиться в кулю, покладіть його в теплому місці й залиште сходити. Це потребує приблизно 1,5 години. Відріжте третину маси й розкачайте, покладіть на деко, змащене оливковою олією. Залиште на пів години, щоб підійшло. Потім змастіть пласт томатним соусом, збризніть оливковою олією, посоліть, додайте оригано. Зверху помістіть будь-які інгредієнти до смаку: гриби, артишоки, горгонзолу, ковбаску пепероні тощо.

Краєчки піци злегка змастіть оливковою олією, щоб вони не пригоріли, і поставте в духовку. Випікайте до готовності в попередньо розігрітій духовці за температури 200 °С.

Таємна начинка

Цибулева піца — досить рідкісна, але неймовірна на смак. Начинку готують так: нарізану півкільцями цибулю замочити в невеликій кількості молока, а потім підсмажити на сковорідці, на оливковій олії. Це самодостатня начинка, яка не потребує більше жодних домішок.

Ще одна таємниця: піцу можна прикрасити руколою, каперсами, оливками. Але ми ніколи цього не робимо: справжня краса піци — в її смаку.

рецепт · #STAYHOME ·

Ще в розділі Ресторани

Популярне