До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вікенд в Кельні: де жити, куди піти і що з'їсти

Частий мандрівник Антон Озадовський розповідає про найкращі міста Європи для цікавого вікенду.

Трапляються такі міста, які сміливо заслуговують хештегу #ащотамробити і #наврядчисамбипоїхав. Такі географічні локації наче відомі, але часто обділені нашою увагою. Отже, Кельн.

Навряд чи ви розглядали це місто, як місце куди можна поїхати на вихідні, а дарма. Кельн – це не тільки один з історичних центів Європи зі знаменитим Собором, Кельн – це прекрасне місто з досить популярною концертною площею, цікавою архітектурою, включно з сучасною, ну і "на десерт" – з декількома ресторанами з мішленівськими зірками і прекрасною галереєю сучасного мистецтва. Додайте до вищенаведеного списку мотивів для відвідування, регулярні рейси лоукостів з Києва прямо в Кельн, або польоти в сусідній (19 хвилин на поїзді) Дюссельдорф і причин не подивитися на "Метрополію на Рейні" вже практично немає.

Реклама
Де зупинитися

Мій фаворит – це Hyatt Regency Cologne. Готель розташований на протилежну березі від центру, але вид на Рейн, собор і можливість прогулятися по знаменитому Hohenzollernbrücke компенсовують і так вже незначну відстань до центру міста. Окрім того, тут подають відмінні сніданки.

Що подивитися

Один день з відведених вихідних, обов'язково витратьте на пішу прогулянку по Кельну. Звичайно, почати варто з вищезгаданого Hohenzollernbrücke – залізничного моста з тисячами чужих історій кохання, які гронами замків огорнули це чудо архітектурної думки. Якщо пощастить, то можна побачити змагання скелелазів по мосту – дивно, що альпіністи облюбували ще й мости, ну або принаймні цей так точно.

Потім, присвятіть свій час Собору, не дарма ж його будували 600 років. Запевняю вас, він колись (в 19 столітті) був найвищою будівлею у світі, може змагатися зі знаменитим Храмом Святого Сімейства за своєю помпезністю, а вже у власній похмурій готичній величі у Кельнського собору і зовсім конкурентів немає, на мій погляд.

Продовжити прогулянку по Кельну можна по старому місту – це займає не більше години. Не можу сказати, що ви зустрінете поглядом щось, від чого віднімає мову, але все дуже акуратно і мило. Якщо сили ще залишаться, то варто відправитися в пішу прогулянку набережною. Оцініть сучасну архітектуру Кельна, будинки-крани, органічно вписані в екстер'єри старого порту, звичайно, з перервами на келих Гевюрзтрамінеру на набережній. Зізнатися чесно, ця набережна – моє найсильніше враження від міста – втілення сучасної Німеччини.

Де пообідати

Якщо ви бажаєте на повну відчути динаміку цього міста, то ласкаво просимо в ресторан Funkhaus. Туристи, білі комірці і смачний обід – це тут. Відмінний вибір і прекрасне обслуговування. Однак, не забувайте, що це ланч в кафе, а не вечеря в ресторані.

До речі, бранч в цьому ресторані можна розглядати, як альтернативу готельному сніданку, тим більше, що подають його тут до 12:00.

Вечеря і коктейль

Кількість відмінних ресторанів в Кельні захоплює, ви можете сміливо вибирати і бронювати будь-який, який видає Google за запитом "Кельн зірка Мішлен". Однак, з усіх запропонованих закладів, я б виділив такі.

Papa Joe Jazz lokal

Легендарний ресторан з традиційною німецькою кухнею і пивом, під джаз. Погодьтеся, це нетривіально. Тільки залиште в номері костюм, сукню та інші атрибути традиційної вечері. Повторюю ще раз: вас чекає джаз з пивом і рулькою. Місце складно назвати "красивим", але в автентичності йому не відмовиш.

Seiberts Classic Bar & Liquid Kitchen

Один з найкращих барів світу – і в цьому випадку, це не просто пафосне твердження. Те, що тут готують бармени – диво з фантастичним виглядом. Більше нічого не скажу. Замовляйте стіл, якщо не вдасться, то стілець або диван заздалегідь.

Музеї

На другий день, постарайтеся прийти в себе, після Сайберта, і вирушайте в Галерею сучасного мистецтва або як її ще називають – Музей Людвіга. Сучасні твори, представлені там, пробуджують, а значна колекція робіт Пабло Пікассо остаточно приводить до тями.

Якщо вам видасться, що цього недостатньо – завітайте обов'язково в Музей Шоколаду або ще краще, вирушайте в сусідній Дюссельдорф. А ось що робити в Дюссельдорфі – розповім в окремій статті.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.