До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Римські канікули: гід найцікавішими місцями

Рим – місто, в якому кожен зможе знайти собі заняття до душі. Надійні джерела Vogue UA здають свої паролі і місця.

Рим
Віта Кін, модний дизайнер, Київ

Я захоплююся італійськими палацами. Обожнюю гуляти по галері Доріа-Памфілі (Via del Corso, 305) з аудіогідом у руках, слухати там розповіді про зали і мистецтво, зібране в цьому місці. Також люблю приходити в Палаццо Колона (Via della Pilotta, 16). Індійський зал з розшитими стінами і стелею – чарівний.

Реклама
Галерея Доріа-Памфілі

Якщо є можливість, пропоную переїхати на вихідні в готель La Posta Vecchia (Palo Laziale, Ladispoli). Він збудований прямо на березі моря і це всього 40 хвилин їзди від Риму. У цій колишній резиденції Жана Пола Гетті – шикарний декор, красиві старовинні гобелени і їжа для справжніх гурманів.

Зачаровує магазин Chez Dédé (Viadi Monserrato, 35). Це місце, де поєднуються мода, декор для дому, книги і мистецтво. Раджу звернути увагу на розмальовані вручну рукавички.

Улюблені ласощі в Римі – panino con porchetta з ресторанчика Antica Bottega di Norcia (Corso del Rinascimento, 72), який розміщений біля П'яцци Навона.

<b>lapostavecchiahotel</b>

Фабріціо Казірагі, дизайнер інтер'єрів, Париж

Одне з найкращих місць для свята живота – ресторан Babette (Via Margutta, 1b). Люблю його за неймовірну альтанку з витких рослин. Також можу порадити Dal Bolognese (Piazza del Popolo, 1), з тераси якого видно П'яццу дель Пополо.

Ресторан Babette, Рим

Що стосується барів, то рекомендую відвідати Ciampini (Piazza di S. Lorenzo in Lucina, 29) або Camponeschi (Piazza Farnese, 50) – класика в найкращому вигляді.

З магазинів люблю Tebro (Via dei Prefetti, 47-52). У цьому місці можна на замовлення пошити відмінну постільну білизну.

Культурна програма: раджу обов'язково відвідати Національний музей вілла Джулія і Національну галерею сучасного мистецтва. Також варто заглянути в Palazzo Ruspoli (Via della Fontanella di Borghese, 56), який називають одним з "чотирьох римських чудес". А в Galleria Mucciaccia (Largo della Fontanella di Borghese, 89) – чудова колекція мистецтва. Там навіть можна придбати Кастеллані, мого улюбленого художника всіх часів.

Сан-П'єтро-ін-Монторіо

Обов'язково варто вирушити на прогулянку околицями Quartiere Coppedé, який славиться своєю ексцентричною сумішшю ар-нуво, середньовіччя, бароко і декорацій багатьох фільмів Даріо Ардженто.

І, звичайно ж, варто відвідати церкву Сан-П'єтро-ін-Монторіо (Piazza di S. Pietro in Montorio, 2), що розміщена на пагорбі Яникул. На мою думку, збудований там храм Браманте – найкраща церква епохи Відродження з коли-небудь побудованих!

Маша Шубіна, художниця, Київ

Церква Санта-Марія-делла-Кончеціоне (Via Vittorio Veneto, 27) – незрівняне видовище для сильних духом циніків. Це класична будівля з неймовірним внутрішнім оздобленням з людських кісток і черепів. Таке ставлення до покійних не є неповагою до них, а показує філософське ставлення капуцинів до життя і смерті. На стіні однієї з капел ви прочитаєте напис: "Quello che voi siete noi eravamo, quello che noi siamo voi sarete" ("Ми були такими, як ви. Ви будете такими, як ми").

Санта-Марія-делла-Кончеціоне

Обожнюю папські галантереї. В околицях стін Ватикану таких магазинів (салонів) – чимало. У них кожен смертний може купити собі все: від ряси до папських шапочок. Особливо зверніть увагу на гольфи (прекрасної якості) кольору фуксії і яскраво-червоні. На відміну від туристичних крамниць, ці галантереї забезпечують всім необхідним не тільки "сірих" кардиналів, а й придворних модників.

Ділюся моїми улюбленими магазинами:

  • borgoshop.com
  • soprani.it
  • comandini.it
Дельфіна Делеттре, ювелір, Рим

Я люблю обідати в ресторані Settimio al Pellegrino (Via del Pellegrino, 117). Таке відчуття, що ви прийшли на обід до своєї бабусі – дуже смачно і неймовірно затишно. Вечеряти краще в сімейному ресторані Al Moro (Vicolo delle Bollette, 13). Головна перевага цього місця в тому, що воно розміщене так близько до фонтану Треві, що майже чутно шум води. Дуже рекомендую спробувати там трюфель.

Ресторан Al Moro

За найкращим морозивом варто вирушити в Gelateria del Teatro (Via dei Coronari, 65/66). Ідеальне місце для сніданку у спекотний літній день.

Улюблене місце шопінгу – магазин RE(F)USE (Via della Fontanella di Borghese, 40). Там ви знайдете найкращі аксесуари і меблі, зроблені з перероблених матеріалів. Ще вибрати чудові меблі можна в Galleria O (Via dell'Arancio, 46). У цьому салоні є неймовірні предмети 1930-70-х років і предмети дизайну Джо Понті, які я збираю.

Галерея Боргезе

На келих раджу піти у Il Goccetto (Via dei Banchi Vecchi, 14). Там ви можете насолодитися чудовими винами, посидіти на зручних табуретках на вулиці і поспостерігати за життям римських вулиць на заході сонця.

Улюблений готель – Villa Laetitia (Lungotevere delle Armi, 22-23). Цим місцем управляє моя сім'я. Там ви дійсно відчуєте тепло домашнього затишку.

Villa Laetitia

Улюблений музей – галерея Боргезе, розміщений в самому серці парку Вілла Боргезе. Це місце є домом для неймовірної колекції експонатів. Також я люблю галерею Гевіна Брауна (Via dei Vascellari, 69). Він відкрив свій арт-простір у маленькій гарній церкві. Цікаво подивитися, як це місце впливає на роботу представлених там художників.

Надя Шаповал, стиліст, Київ

<b>Locarno</b>

Моє улюблене місце в Римі – це готель Locarno (Via della Penna, 22). Вдячна Маші Шубіній за знахідку. Історія цього готелю зачаровує – він побудований 1925 року швейцарською сім'єю, але пережив період занепаду під час Другої світової війни. Він не працював до 1964 року, до того моменту, поки його не почав викуповувати агент з нерухомості, поверх за поверхом. Кожну кімнату вона прикрашала антикваріатом, який збирала до купівлі готелю. Вона хотіла подарувати унікальний стиль кожній кімнаті і передати відчуття дому. Підсумок – готель Locarno став прикладом стилю ар-нуво і наймоднішим місцем для богеми Риму в 1970-х роках. Він став місцем зустрічі художників, галеристів, акторів, кінорежисерів. Locarno не змінився і зараз, просто став більш нішевим готелем, адже зараз про нього знають обрані. До речі, Вес Андерсон у своїй картині "Готель "Гранд Будапешт" надихався саме інтер'єрами Locarno.

Філіп Власов, головний редактор Vogue UA
Апарт-готель The Rooms of Rome

Під час недавньої поїздки зупинився в новому апарт-готелі The Rooms of Rome – і повернуся туди знову. Готель займає більшу частину Palazzo Rhinoceros (Via del Velabro, 9), що належить Альде Фенді. За реконструкцію будівлі та дизайн апартаментів відповідав Жан Нувель, якому вдалося поєднати приголомшливий контраст старовинного фасаду і суперсучасного інтер'єру. На даху палаццо розташований ресторан Caviar Kaspia – там подають і сніданки, а всередині – арт-простір, де протягом найближчих трьох років виставляють шедеври з колекції Ермітажу.

Промочити горло раджу в барі The Jerry Thomas Project (Vicolo Cellini, 30). Червоні інтер'єри чисто американського Speakeasy в дусі часів сухого закону прикрашають портрети знаменитих злочинців, а мій улюблений "Сазерак" тут відмінний. Картину довершує завіса диму – тут дозволено курити.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.