До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Робота плюс відпустка: 5 столиць, де можна провести workation у 2022 році

Разом з обмеженнями й тривожними новинами, які прийшли з початком пандемії два роки тому, багато хто з нас набув корисної навички — ми навчилися працювати віддалено. Коли практично кожну професію зараз можна перенести в онлайн, хай то буде робота з текстами, чи зустрічі з психотерапевтом у Zoom, — поєднувати трудові будні з подорожами стало простіше. Достатньо вибрати країну з лояльними умовами в'їзду і місто, де не буде проблем із підключенням до WiFi. Якщо ви початківець щодо поєднання приємного з корисним, пропонуємо запланувати найближчий workation в одній зі столиць.

Тбілісі, Грузія. Photo: Getty Images
Тбілісі, Грузія

Грузія відразу асоціюється з гостинністю, смачною національною їжею і неймовірно гарною природою. Щоб перевірити очікування, вирушайте в Тбілісі. Тут, без сумніву, вдасться знайти десятки місць зі стабільним під’єднанням до Інтернету, а добре попрацювавши, можна буде вирушити до Казбеґі. До прикладу, у вихідні.

Реклама
Тбілісі, Грузія. Photo: Getty Images
Лісабон, Португалія

Ближче до океану, тепла і яскравої плитки, за якою можна швидко впізнати столицю Португалії. Якщо подорож до океану у вільний час здається надто очевидною ідеєю для workation, можна вирушити на дегустацію паштейш у найкращі пекарні міста. А якщо у ваших планах на рік є вивчення нової мови, спробуйте експрес-курс португальської.

Паштейш в Лісабоні, Португалія. Photo: Getty Images
Анкара, Туреччина

На відміну від туристичного Стамбулу, позначку з Анкарою не так часто можна зустріти в Інстаграмі знайомих. І в цьому перевага цього міста! Тут вдасться трохи глибше дізнатися, чим живе сучасна Туреччина і, звісно, ​​перебуваючи у столичному ритмі, зарядитися продуктивним настроєм для робочої частини свого workation.

Анкара, Туреччина. Photo: Getty Images
Берлін, Німеччина

У Берлін часто втікають лише на кілька днів. Це місто приваблює духом свободи й безпеки, завдяки чому здається, що тут кожен знайде собі місце, де відчує себе як удома. Сотні гастрономічних точок з кухнями з усіх куточків світу, вінтажні крамниці з одягом та вініловими платівками, музеї, виставки й культурні заходи. Здається, тут вдасться стати частиною місцевої тусовки навіть за часів пандемії.

Берлін, Німеччина. Photo: Getty Images
Відень, Австрія

Здається, що Відень — це прогулянки старовинними вулицями, викладеними бруківкою; що це Віденська державна опера, куди дуже хочеться потрапити на балет; і, звісно, це та консервативна частина Європи, яка притягує, а не відштовхує. Інший розслаблений бік австрійської столиці також активно живе і проявляється у хіпстерських районах, сучасних кавашопах та інших активностях. Сюди workation точно варто організувати, адже Відень прекрасний будь-якої пори року.

Відень, Австрія. Photo: Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.