До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому я точно ще повернуся до Марса-Алама: особистий досвід Віолетти Федорової

Минулий рік, під час якого ми майже перестали подорожувати, показав нам, що навіть уже давно відомі країни можна й навіть потрібно відкривати для себе заново. Саме це й зробила шеф-редакторка vogue.ua Віолетта Федорова, яка після тривалої перерви вирушила до Єгипту й полюбила його знову.

Рівно рік тому я повернулася з Афін і впродовж 12 місяців навіть не заходила до аеропорту, проте в січні все-таки перехворіла на коронавірус удома і страх заразитися десь на відпочинку в мене минув. До кінця зими я вже марила морем і сонцем, але щільний робочий графік не давав змоги спланувати далеку й тривалу подорож. Тут на допомогу прийшов Instagram — відразу в кількох людей у стрічці я побачила світлини з Єгипту й зацікавилася цим майже рідним для всіх українців напрямом знову. Але саме точкою неповернення стало фото в Insta-стрічці однієї моєї подруги — під час морської прогулянки недалеко від Марса-Алама вона встигла закарбувати рідкісного дюгоня. Рішення було ухвалено миттєво — їдемо до найпівденнішого й молодого єгипетського курорту.

Реклама
Порт Галіб, Марса-Алам

Невелика розвідка тільки підтвердила попереднє рішення — Марса-Алам ідеальний для тих, хто хоче насолодитися природою, а також шукає спокійного й негучного відпочинку. По суті, це місце — низка готельних комплексів, виходити з яких особливо нікуди й не потрібно. Головна мета туристів, які сюди прямують, — море. Воно в Марса-Аламі особливо мальовниче. І якщо спершу гостей вражає відтінок води, дивлячись на який створюється чітке відчуття Instagram-фільтра між вами, то під час докладнішого знайомства відкривається неймовірний підводний світ. І відкривається він уже на пляжі вашого готелю — риф простягається майже вздовж усієї берегової лінії й почати знайомство з рибками можна відразу після сніданку, поки офіціант готує для вас фірмовий коктейль з агавою або манговий фреш.

Готель Hilton MarsAlam Nubian Resort, у якому ми зупинилися з друзями, саме з таких. Він розташований в одній з наймальовничіших бухт регіону — Абу-Дабаб. Плавати з маскою вздовж узбережжя можна хоч увесь день, головне не забувати регулярно оновлювати засіб із високим рівнем SPF-захисту. Однак не тільки цим приваблює місце. На знімках мене передусім полонило озеленення готелю, підтримувати яке в таких кліматичних умовах надзвичайно складно. А мені важливо бачити навколо себе зелень на відпочинку.

Hilton MarsAlam Nubian Resort

Пальми, бугенвілії й різноманітна рослинність роблять Hilton MarsAlam Nubian Resort надзвичайно комфортним, а розміщені між ними невеликі корпуси (до 20 номерів у кожному) створюють відчуття простору й свободи. Гості абсолютно не заважають одне одному. До речі, готель призначений для 750 осіб, але згідно з постковідними правилами його наповнюваність має бути не більш як 50%. Черг ви тут не побачите — тільки на сніданок за гарячими традиційними коржами, які готують у спеціальній печі. Але воно того варте. Trust me.

Hilton MarsAlam Nubian Resort

Коли весь риф біля готелю наша компанія вивчила, ми вирішили вирушили на морську прогулянку. Вона триває близько чотирьох годин і поєднує в собі вивчення підводного світу й снорклінг в одному з найгарніших місць регіону — бухті Марса Мубарак. Головна мета цих подорожей — побачити рідкісного дюгоня. Нам дуже пощастило — морська корова з’являлася перед нами кілька разів. Спершу ми помітили її з палуби, коли вона піднялася на поверхню води, а потім роздивилися вже під водою. Щастя було безмежне. Потім почалася сесія снорклінгу й рівень ендорфінів зашкалював — недалеко від себе ми побачили величезних черепах, скатів і рибок Немо. З води виходити не хотілося.

Ще одна популярна серед туристів розвага — сафарі пустелею. Ми теж не стали собі відмовляти в можливості проїхатися з вітерцем на квадроциклах, до того ж наш маршрут пролягав до закритого пляжу, всипаного величезними мушлями. Потім за програмою була екскурсія до бедуїнів, вечеря в пустелі й виконання танури — стародавнього арабського танцю, під час якого танцівник кружляє навколо своєї осі. Ми ж отримали ще один невеликий бонус, умовивши нашого гіда на додатковий заїзд уже нічною пустелею. Обов’язково запитайте про таку опцію й просто потім підведіть голову вгору. Від цього зоряного неба не відвести очей.

Крім очевидних переваг, пов’язаних з підводним світом, Марса-Алам має ще кілька важливих плюсів. Так склалося, що цей курорт давно полюбили європейські туристи й рівень сервісу тут помітно вищий, ніж в інших місцях, які я відвідувала в Єгипті. Марса-Алам — це найпівденніший курорт, а отже тут набагато тепліше. У середині березня температура вдень досягала 28—29 °C, а ввечері коливалася в межах 17—18 °C. До речі, вздовж усього узбережжя простягається гірський масив, що захищає готелі як від сильних вітрів, так і від пустельних бур. Не варто туристам, що придивляються до Марса-Алама, турбуватися і з приводу перельотів. Уже 21 березня туроператор Join UP! запускає чартерні рейси з перельотом на крилах SkyUp до місцевого аеропорту. Вони вирушатимуть двічі на тиждень (четвер і неділю), а отже дюгоні й рибки Немо будуть від нас усього в чотирьох годинах льоту... Тільки не забудьте за 72 години до вильоту здати ПЛР-тест, щоб насолоджуватися цим місцем без найменших тривожних думок.

SKY UP

Більше інформації про перельоти SKY UP для нових пасажирів — за покликанням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.