До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дорогою до музею: 5 національних страв європейського фастфуду

Мало хто з туристів омине спокусу влаштувати собі ланч просто на вулиці, особливо якщо від вагончика з фастфудом чарівно пахне спеціями і хлібом, а продавець надзвичайно балакучий. Цього разу Vogue.ua вирішив розповісти про п'ять страв європейського фастфуду, їхні склад і походження. До того ж, ці страви легко приготувати власноруч.

"Breakfast Roll" в Ірландії

У час Вікторіанської Англії майже кожен ірландець, який працював на заводі, купував собі сніданок у вигляді великого бутерброда в придорожній крамниці. Відомі, як breakfast roll, ці багет або булочка були розрізані уздовж, начинені всередині ковбасою, сиром, яйцем, іноді квасолею і листям салату. Зараз такий сендвіч вважається в Ірландії традиційним швидким перекусом і має безліч варіантів з начинками.

Реклама
Breakfast Roll
Piadina Romagnola в Італії

Ця паляниця входить у список традиційних страв багатьох регіонів Італії. Отже, для приготування достатньо всього 4 інгредієнтів: борошна, олії, солі і води. Обсмажений на сухій сковороді млинець зазвичай начиняють сиром і овочами, а солодкий аналог – шоколадом або джемом. Piadina romagnola походить з італійського регіону під назвою Романья, звідки найкраще розпочати знайомство з знаменитою паляницею.

Piadina Romagnola
Tantuni в Турції

Смачною особливістю турецького міста Мерсін є тушкована яловичина в лаваші або Tantuni. Цю вуличну страву можна назвати максимально простою і досить корисною. Для її приготування дрібно нарізану яловичину спочатку проварюють у підсоленій воді, а потім тушкують у невеликій кількості олії з цибулею, помідорами і спеціями. Подають м'ясо в лаваші зі свіжими овочами. Чимось ця страва може нагадати всім відому шаурму, ось тільки в тантуні не додають такі соуси, як майонез або кетчуп, що є очевидним плюсом.

Tantuni
Currywurst в Німеччині

Традиційна берлінська закуска, зрозуміло, на дев'яносто відсотків складається з ковбасок і на десять – з соусу. Сардельку, що здалеку нагадує невеликий батон, зазвичай готуть з рубаної свинини, попередньо відвареної, а потім смажать в олії. Щоб скоринка у сардельки вдалася золотою і хрусткою, в олію опускають лише частину ковбаски. Для подачі готову сардельку поливають великою кількістю кетчупу і щедро посипають зверху карі. Як гарнір подають картоплю-фрі або булочки.

Currywurst
Pirukas в Естонії

Пірукас – це естонський пиріг з пісочного, листкового або звичайного хлібного тіста, який готують у трьох розмірах: маленькому, середньому і великому. Такий пиріг як смажать, так і випікають. Начинки теж варіюються: від м'яса і шинки до грибів і капусти, хоча звичною вважається тушкований шпинат з сиром фета. Але! Дрібні і середні пироги можуть бути наповнені будь-чим, а ось великий пиріг не зраджує традицій – в його начинку завжди входить м'ясо з капустою і морквою.

Pirukas

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.