До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від Шотландії до Майорки: улюблені місця відпочинку королівської сім’ї

Чи не щотижня розширюється географія можливих подорожей без страху карантинних обмежень. І поки ми втішені з того, що для нас відкриті кордони Туреччини й Албанії, для британської королівської сім’ї відкрито пів світу (ну майже). Надихаємося улюбленими місцями відпочинку королівської сім’ї й плануємо майбутні подорожі.

Принцесса Диана на пляже в леопардовом платье и солнцезащитных очках.Принцеса Діана. Photo: Getty Images
Мальта

Королева Єлизавета жила на віллі Гуардамангія в П’єті між 1949 і 1951 роками, і відтоді вона любить Мальтійський архіпелаг. "Відвідування Мальти завжди особлива насолода для мене", — ділилася вона під час подорожі на Мальту кілька років тому. "Я пам’ятаю щасливі дні тут з принцом Філіпом, коли ми тільки одружилися", — згадувала королева. Особливо прихильна до острівної нації й герцогиня Сассекська, яка 2015 року відвідувала Мальту, щоб дізнатися більше про свою прабабусю Мері Берд. Герцогиня захоплювалася красою країни у своєму колишньому блозі The Tig.

Реклама
Майорка

Принц Чарльз і Діана, принцеса Уельська, вперше відвідали Майорку разом з Гаррі та Вільямом у 1986 році на запрошення короля Хуана Карлоса I. На час подорожі королівська сім’я зупинилася в літній резиденції іспанської королівської родини Marivent Palace. Потім Чарльз і Діана поверталися на Майорку разом наприкінці 80-х і 90-х років, і сама принцеса також приїздила сюди кілька разів одна. Кажуть, що їй особливо подобався готель La Residencia в селищі Дея.

Сент-Кіттс і Невіс

Заведено вважати, що улюбленим місцем принцеси Діани на Карибах був Невіс, що є частиною Сент-Кіттс, з населенням трохи більш як 11 000 осіб. Королівська родина вперше відвідала крихітний острів на початку 90-х, коли було оголошено про розлучення Діани з принцом Чарльзом, — тоді разом з Вільямом і Гаррі вони оселилися в Montpelier Plantation Inn. Герцог Сассекський повернувся до Невісу 2016 року, щоб висвітлити роботу місцевої програми із захисту морських черепах під час огляду черепашачих гнізд уздовж ідилічного пляжу закоханих (Lovers Beach).

Королева Елизвате на отдыхе в поместье в Шотландии в год ее коронации в 1952.Королева Єлизавета в Балморалі зі своїми собаками в 1952 році — у рік її коронації. Photo: © Hulton Deutsch
Шотландія

Королева відвідує маєток Балморал в Абердинширі щоліта з моменту, як вона посіла на трон у 1953 році. Зазвичай її подорож починається із зупинки в Craigowan Lodge — будинку з сімома спальнями за милю від замку Балморал, де принц Чарльз і Діана, принцеса Уельська, часто зупинялися, перебуваючи в шлюбі. Після того як замок Балморал закрили для публіки в липні, королева Єлизавета залишиться в маєтку до кінця сезону. Збудований за ініціативи принца Альберта й королеви Вікторії в 1850 роках, Балморал розміщений на більш ніж 20 000 гектарах землі в оточенні гір, лісів, озер і сільських угідь. Кажуть, що це улюблена резиденція королеви.

Корфу

Принц Чарльз і герцогиня Корнуольська влітку люблять бувати на Корфу — відомо, що вони зупиняються переважно на віллі Ротшильдів у Керасії. Чарльз, до речі, якось зазначив, що в нього "Греція в крові" завдяки його батькові, герцогу Единбурзькому, і він вважає за щастя відвідати деякі з багатьох найунікальніших і наймальовничіших місцин Греції.

Ботсвана

Хоча багато членів королівської сім’ї регулярно відвідували Ботсвану впродовж багатьох років, саме герцог і герцогиня Сассекські найбільше зачаровані цією країною Південної Африки. Вперше Гаррі відвідав Ботсвану незабаром після смерті своєї матері в 1997 році — і відтоді регулярно буває там, а 2016 року запросив Меган приєднатися до нього на сафарі. "Ми отаборилися просто неба, і ми справді були одні", — згадував герцог, святкуючи заручини. Символічною стала й каблучка для заручин з діамантом Ботсвани для майбутньої герцогині. На 36-річчя Меган пара відвідала віддалене сафарі-містечко недалеко від солоних ям Makgadikgadi Salt Pans.

Совместное фото принцессы Маргарет и лорда Сноудона.Принцеса Маргарет і лорд Сноудон на Багамських островах у 1967 році
Мюстик

Лорд Гленконнер купив острів Мюстик на Карибському архіпелазі в Сент-Вінсенті й Гренадинах у 1958 році й подарував принцесі Маргарет ділянку в 1960 році після її весілля з фотографом Vogue лордом Сноудоном. Королева швидко збудувала на ділянці віллу Les Jolies Eaux, яку відвідувала двічі на рік у лютому й листопаді до кінця життя. Навіть після оприлюднення спільних світлин Маргарет з її коханцем Родді Ллевелліном на острові в 1976 році, що призвели до розлучення з лордом Сноудоном, Маргарет все одно вважала Мюстик єдиним місцем, де вона могла розслабитися. Герцог і герцогиня Кембриджські також є шанувальниками Мюстику й зупинялися на віллі Antilles під час відвідин острова у 2019 році.

Багамські острови

Після зречення в 1936 році герцог Віндзорський дістав призначення губернатора Багамських островів і жив у маєтку Sigrist House в Нассау разом з герцогинею Віндзорською впродовж кількох років у 40-ві. Будинок площею 15 000 квадратних метрів розміщений на кручі Prospect Ridge з краєвидом на пляж Cable Beach. Пізніше Нассау також відвідували принцеса Маргарет і лорд Сноудон у 60-х роках.

Сейшельські острови

Герцог і герцогиня Кембриджські провели медовий місяць на Сейшельських островах після їхнього весілля у 2011 році — відомо, що вони відвідують приватний курорт на Північному острові, який надає тільки одинадцять гостьових вілл й орієнтований на підтримання біологічного різноманіття в регіоні. На території курорту навіть є спеціальний екологічний центр, де відвідувачі можуть ознайомитися з місцевою флорою й фауною. Ще раніше, у 2007 році, подружжя відвідало Дерош, райський острів завдовжки шість кілометрів, приблизно за 240 кілометрів від Мае, найбільшого острова Сейшельського архіпелагу.

Текст: Hayley Maitland

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.