До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як подорожувати одинаком: 3 правила, які має знати кожен

Подорожі сам на сам із собою — це унікальний досвід, який дозволяє по-новому оцінити власні звички і вивести взаємини з собою на новий рівень. Від вивчення незвіданих закутків до запасного зарядного пристрою для телефону: про що слід пам'ятати, коли ви подорожуєте одинаком?

Photo: Jordan Siemens / Getty Images
Найцінніше — з собою

Повна свобода і незалежність під час сольної подорожі — головна перевага такого проведення часу. Неймовірно приємно розпоряджатися своїм часом так, як вам заманеться: провести в музеї дві години, відмовитися від обіду на користь вечері в розкішному ресторані, гуляти безцільно вулицями міста, заходячи туди, куди вабить вітрина, або просто лежати в готельному ліжку до полудня, порушуючи всі плани на день.

Реклама

Проте саме для подорожі одинаком доводиться додатково продумувати такі нюанси, як кількість речей, які ви готові носити з собою містом. Серед них обов'язково мають бути документи, гроші, телефон (куди без нього ?!), зарядний пристрій, парасолька, теплі речі (якщо ви подорожуєте, до прикладу, на початку осені або навесні), вода і багато іншого, що ви, можливо, захочете взяти з собою, але передумаєте. Цінні речі зручно носити в маленькій сумці, яка завжди буде з вами. Інші речі — в рюкзаку або шопері, який можна буде спокійно залишити на стільці в кав’ярні, поки ви відійдете помити руки.

Ходити (не) скрізь, де хочеться

Це єдиний істотний мінус сольних подорожей — куди б ви не вирушили, всюди знайдеться місце, де буде небезпечно перебувати без супутника чи супутниці. Навіть якщо сильно хочеться. Але вихід є! Як варіант, можна приєднатися до екскурсійної групи (до прикладу, ви можете захотіти дослідити шахту чи бункер, де проводять екскурсії) або познайомитися з місцевими жителями, які погодяться показати вам нетуристичні місця міста (і в такому разі важливо відчувати себе в товаристві незнайомої людини комфортно і безпечно). І, крайній варіант, — відкласти вивчення частини міста, яка вас цікавить, до наступного візиту, коли ви подорожуватимете в парі і зможете дозволити собі трохи більше в дослідженні нових місць.

Запасний план

Під час подорожі сам на сам відповідальність за безпеку — вашу і ваших речей — повністю на вас. Тому корисно мати запасний план на випадок, якщо щось піде не так. Зі звичного — електронні варіанти квитків краще також мати в роздрукованому вигляді, крім грошей на карті, важливо мати з собою готівку, а портативний зарядний пристрій швидко підживить телефон, якщо поруч не виявиться розетки.

У будь-якому разі, важливо орієнтуватися на власні потреби й переваги, а коли йдеться про соло-подорожі — все має приносити задоволення.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.