До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід по улюблених місцях Коко Шанель у Парижі

Попри те, що Коко Шанель народилася не в Парижі, її ім'я навічно пов'язане з французькою столицею. Незадовго до ревучих 1920-х вона заняла фешн-резиденцію на Rue Cambon і за століття після це місце так само відоме в усьому світі, як будинок Chanel. Також протягом довгих років в іменитого модельєра з'явилися улюблені місця, які вона постійно відвідувала. Vogue.ua пропонує здійснити екскурсію містом вогнів по стопах мадемуазель.

Готель The Ritz
Номер Коко Шанель в готелі Ritz

Хтось каже, що ставлення Шанель до Парижа – це фактично її любов до готелю Рітц, де вона прожила 34 роки. Розташований на Вандомській площі, номер Коко на другому поверсі оформлений за всіма канонами її естетики: лаковані стіни, позолочені леви, елегантні ширми, багато дзеркал і чорно-біла кольорова гама. Під час Тижня моди в Парижі ціни за ніч в цій кімнаті можуть становити до 28 000 євро. Якщо ви дійсно хочете відчути на собі всі принади проживання в номері Коко Шанель, готель пропонує різноманітні процедури з догляду за обличчям і масажем з використанням фірмових продуктів бренду.

Реклама
Rue Cambon

Якщо захочеться послідувати по стопах дизайнера, сміливо вирушайте у флагманський магазин Chanel на 31 Rue Cambon. Перед тим, як переїхати в Рітц, Шанель жила в приміщенні над першим поверхом, де і організовувала покази і зібрання, що проходили навколо знаменитих дзеркальних сходів (вона спостерігала за шоу з п'ятої сходинки – її щаслива цифра).

Крамниця Chanel на 31 Rue Cambon

До 1935 року на Rue Cambon було побудовано п'ять будівель Chanel, зробивши вулицю головним місцем призначення для будь-якого шанувальника бренду. Її будинок (який як і раніше декорований оригінальними меблями) недоступний для відвідувань, але всю магію, яка там відбувалася, можна відчути, відвідавши крамницю.

Шанель була піонером і в світі моди, і в б'юті індустрії. В 1921 році вона створила культовий аромат Chanel № 5, складну суміш, що включає жасмин, корінь іриса й троянду. Пізніше послідували ще кілька знакових ароматів, зокрема й реліз Gardénia у 1925 році. Щоб можна було відчути ті ж потужні квіткові аромати, якими жила Шанель, відвідайте Marché aux fleurs, який є одним з найстаріших і найбільших квіткових ринків в Парижі.

Кафе Angelina
Кафе Angelina

Angelina – кафе, в якому можна було часто зустріти Шанель. Відвідайте цей заклад на Rue de Rivoli, який розташований у кількох хвилинах ходьби від місця, де вона жила й працювала. Це кафе було засноване в 1903 році, інтер'єр багатий на білу скульптурну ліпнину, великі дзеркала й високі стелі. Настільки ж багатий смак гарячого шоколаду й чудової, практично культової випічки Mont-Blanc.

Le Grand Véfour
Ресторан Le Grand Véfour

На вечерю варто забронювати столик в ресторані Le Grand Véfour, який Шанель відвідувала час від часу. Розташований в Пале-Рояль, ресторан має обширну 200-літню історію, повну культури, політики й високого кола, з вражаючою естетикою Прекрасної епохи.

Театр Єлисейських Полів
Театр Єлисейських Полів

Після вечері можна вирушити до Театру Єлисейських Полів, щоби побачити концерт або виступ. Шанель створила неймовірні костюми для балетного шоу Le Train Bleu, прем'єра якого відбулася в цьому ж місці. Протягом року в цьому театрі проходить ряд різних заходів: від музичних концертів до великих опер.

Великий Палац
Grand Palais

Якщо ви хочете зробити свою програму більш культурною, сучасна Шанель точно оцінила б Grand Palais, який став традиційним місцем проведення показів модного будинку. Коли тут не прохить найпопулярніше шоу Paris Fashion Week, в цьому просторі під скляними куполами в природному світлі купаються експонати різноманітних виставок, починаючи від фотографій й закінчуючи роботами Поля Гогена.

7L
Книжковий магазин 7L

Шанель була палкою шанувальницею мистецтва. Навіть її кімната в Рітці прикрашена ілюстраціями й фотографіями з особистої колекції. Тому вона точно полюбила б чудесний книжный магазин 7L, созданный Карлом Лагерфельдом, нынешним руководителем Chanel. Полки заполнены томами истории моды, архитектурными фотоальбомами и даже кулинарными книгами. Это место – неиссякаемый источник вдохновения.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.